Колектив Уманської виправної колонії відвідав Межигір’я

Колектив Уманської виправної колонії відвідав Межигір’я

4 жовтня колектив працівників Уманської виправної колонії (№129) у складі 46 чоловік разом зі своїми дітками за підтримки профспілкового комітету Черкаської обласної об’єднаної організації Всеукраїнської профспілки органів та установ пенітенціарної служби здійснив екскурсійну поїздку до Межигір’я. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні ДПтС у Черкаській області.

Межигір’я – колишня приватної резиденції Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки. Поринути в таємниці створення такої краси колективу допоміг екскурсовод, який і повідав колективу всі історичні моменти та таємниці створення урядової резиденції, яка знаходиться між чотирма горами, звідки і пішла назва Межигір’я. За часів СРСР «Межигір\’я» було резиденцією Павла Постишева, Станіслава Косіора, Микити Хрущова та Володимира Щербицького.

Екскурсія розпочалася з відвідування території, на якій розташовані фізкультурно-оздоровчий комплекс, літній тенісний корт, лабораторія, теплиці та головна споруда в резиденції – так званий «клубний будинок», який також називають «об\’єкт Хонка» – від назви фінської фірми Honka, яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини.

Екскурсія продовжилась по території, де розташований «Грот» (їдальня), розбите штучне озеро, яке живиться водою з десяти артезіанських свердловин.

Колектив мав можливість зазирнути в банно-оздоровчий комплекс, зоопарк з різними тваринами (павичі, фазани, австралійські гусаки, косулі, дикі кабани, страуси) та музей ретро автомобілів.

Також працівники помилувались краєвидами Дніпра та плавучим будинком прийомів, який був доставлений до «Межигір\’я» і пришвартований у внутрішній гавані. Довжина «палацу на воді» становить близько 50 метрів. Вікна оформлені у вигляді ілюмінаторів — круглої форми.

Завершилась екскурсія відвідуванням «Дзвінкової криниці» (вода, якої має велику цілющу силу) та території, де раніше був побудований Межигірський монастир та була запалена перша свічка православної віри на території Київської Русі, який був осередком культурного та духовного життя. Колектив дізнався про безліч історичних фактів та різні містичні історії, що стосувалися зазначеного місця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x