Черкаський фестиваль короткометражок оголошує конкурсний набір

Черкаський фестиваль короткометражок оголошує конкурсний набір

Черкаський фестиваль короткометражного кіно \”КіноШот\”, що відбувся торік уперше, оголошує прийом заявок робіт короткого метра. Цьогоріч братимуть участь фільми як українського, так і зарубіжного виготовлення. Про це сьогодні на прес-конференції у \”Новій Добі\” повідомили організатори фестивалю.

Так, у конкурсній програмі \”КіноШоту\”, яка цього року буде розділена на національну та міжнародну, можуть брати участь фільми тривалістю від 5 до 30 хвилин, виробництва 2016-20017 років.

– Зробити міжнародну програму ми вирішили тому, що того року із 172 заявок було відсіяно понад 100 фільмів іноземного виробництва чере умови конкурсу – лише український виробник українською мовою. Тепер ми хочемо розширити межі, – зазначила голова організаційного комітету фесту Вікторія Лаврентєва. – Подати заяку можна з 1 травня до 1 липня на порталі \”Місто на \”Че\” та на міжнародній платформі \”Filmfreeway\”.

Змінилася не лише конкурсна програма фестивалю, кажуть організатори.
– У зв\’язку зі зміною програми, ми змінили і кількість номінацій, в яких цьогоріч змагатимуться учасники фестивалю. Це – \”Кращий український короткометражний ігровий фільм\”, \”Кращий український короткометражний анімаційний фільм\”, \”Кращий зарубіжний короткометражний ігровий фільм\” та \”Приз глядацьких симпатій\”, – наголосив голова координаційної ради ГО \”Асоціація громадських ініціатив \”Місто на \”Че\” Ярослав Лавров.

Після закінчення прийому заявок усіма фільмами займеться відбіркова комісія, до складу якої входять програминий директор та дві особи, що знаються у сфері мистецтва та кіно. Того року відбіркову комісію очолював тодішній програмний директор Андрій Паніченко, а нині програмним директором фестивалю погодився стати Олександр Гусєв – найвідоміший український кінокритик. Відтак, організатори сподіваються, що зміниться і якість, і кількість фільмів. Водночас \”кіношотівці\” вирішили розширити мережу зон фестивалю у Долині Троянд та збільшити кількість волонтерів.

Усю необхідну інформацію – регламент, корисні посилання, новини та анкету волонтера, зауважили організатори, можна знайти на порталі \”Місто на \”Че\” у рубриці \”КіноШот\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x