Музей імені Старицького планують реконструювати до ювілею письменника

Музей імені Старицького планують реконструювати до ювілею письменника

Літературно-меморіальний музей імені Михайла Старицького, що в селі Кліщинці на Чорнобаївщині, планують відновити до ювілейної дати письменника. Нагадаємо, 14 грудня цього року відзначатимуть 175-у річницю його народження. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

Нині в приміщенні музею здійснюють ремонтні роботи, зокрема замінюють вікна, уже завершують реконструкцію даху.
– Із обласного бюджету на проведення цих робіт було виділено 129 тисяч гривень, – зазначив під час робочої наради в обласній державній адміністрації заступник начальника управління культури ОДА Микола Суховий. – Окрім цього, частину коштів було виділено й з районного бюджету. Однак існує потреба в додаткових коштах для реекспозиції музею. Це питання планують винести на розгляд найближчої сесії обласної ради.

Наразі ж члени робочої групи ОДА з підготовки та відзначення ювілею готують проект реекспозиції та проектно-кошторисну документацію на здійснення робіт. Для цього попередньо представники групи відвідали музей в Кліщинцях з метою огляду експозиції. А найближчим часом планують зустрітися з працівниками Інституту літератури імені Т. Шевченка НАН України, які натомість готові безкоштовно надати необхідний тематичний матеріал для музею на Чорнобаївщині, зокрема: документи, світлини тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x