На Черкащині нереститься сазан

На Черкащині нереститься сазан

На Черкащині почав нереститися сазан, тому екологи закликають черкащан утриматися від відпочинку поблизу нерестовищ. Рейдові групи водного патруля, екологічної інспекції, громадських інспекторів продовжують не тільки виявляти браконьєрів, а й допомагають зайти рибі до нерестовища. Так, наразі біля сіл Худяки та Леськи в Черкаському районі нереститься сазан. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», частини 5 статті 39 Закону України «Про тваринний світ», у період масового розмноження диких тварин, а саме з 1 квітня до 15 червня забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрілянина, проведення вибухових робіт, фейєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення перегонів, ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

За порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від тридцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 гривень) і на посадових осіб – від п\’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 гривень).

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, — тягне за собою накладення штрафу від п\’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 гривень).
Зберігаймо довкілля разом, охороняємо природу та сприяємо спокою диких тварин у період їхнього розмноження!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x