Для уманських школярів провели тиждень безпеки дорожнього руху

Для уманських школярів провели тиждень безпеки дорожнього руху

Упродовж тижня співробітники з дорожнього нагляду Уманської поліції зустрічалися з вихованцями навчальних закладів регіону. Основною метою зустрічей стало обговорення правил дорожнього руху. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

У період з 8 по 14 травня поточного року в Україні тривав Тиждень безпеки дорожнього руху. Згідно розробленого плану основних заходів, співробітники Уманського відділу та районного відділення поліції провели низку бесід на тему «Безпека на дорозі – безпека життя», з вихованцями навчальних закладів регіону, серед яких Уманський ДНЗ №34, Уманська загальноосвітня школа №8, №10, Уманський агротехнічний коледж, Шаринський НВК Уманського району, та інші.

Правоохоронці наводили пристунім статистичні дані, згідно яких щороку у світі внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине близько 1,5 мільйонів осіб, при чому в Україні рівень травматизму та смертності є одним із найвищих у Європі. Зі слів поліцейських, дорожньо-транспортні пригоди – це перша причина смертності молоді віком від 15 до 24 років, друга – серед дітей віком від 5 до 14 років.

Наприкінці кожної зустрічі діти задавали запитання поліцейським і отримали компетентні відповіді.

А учні Шаринського НВК Уманського району взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячих малюнків на тему: «Ми зразкові учасники дорожнього руху». Учениця 11 класу Паламарчук Галина та учениця 6 класу Гуцал Карина посіли перші місця у відповідних номінаціях, за що отримали грамоти й подарунки від Національної поліції України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x