Кам’янщина прийняла естафету 70-річчя визволення області

Кам’янщина прийняла естафету 70-річчя визволення області

У рамках обласної естафети «Подвигу народу жити у віках», присвяченої 70-ій річниці визволення Черкащини від фашистських загарбників, у пам’ять бійців, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни та на знак глибокої, щирої пошани до нині живих героїв-визволителів від Жашківського району до Кам’янського було передано символи акції – факел, альбом та гільзу з часточкою святої черкаської землі, на якій відбувалися кровопролитні бої за свободу. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Місто Кам’янка було звільнено військами 4-ої гвардійської армії генерала О.І. Рижова та 5-ої гвардійської танкової армії під командуванням генерала-полковника П.О. Ротмістрова 10 січня 1944 року.

З нагоди річниці визволення міста відбувся мітинг та покладання квітів до Обеліска слави, в якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Микола Кропив’янський, заступники голови РДА, голова районної ради Юрій Таран, в.о. міського голови Володимир Табурець, міський голова Жашкова Ігор Цибровський, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадськість міста.

– Ця важлива дата – нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Великої Вітчизняної війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, відбудовував місто в повоєнні часи, – зазначив під час виступу голова районної ради Юрій Таран. – Дорогі ветерани, саме Вам нинішнє і майбутнє покоління зобов’язане життям, а Вітчизна – своїм існуванням. Доземний уклін та безмежна шана Вам за все, що довелося пережити і звершити. У величний і радісний день ми низько схиляємо голови перед братською могилою, де сплять вічним сном більше двохсот воїнів, які полягли в смертельному двобої з фашистами за визволення Кам’янської землі. У районі проживає 1269 ветеранів, а тих, хто визволяв рідне місто, – лише двоє – жителі с. Косарі Юхим Іщенко та Іван Скларенко. Тож, бажаю мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя Вам і Вашим родинам.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у тяжкі роки та поклали квіти до Обеліска слави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x