Понад 11 млн грн погашено заборгованості на підприємствах області

Понад 11 млн грн погашено заборгованості на підприємствах області

Такими є результатами роботи обласної, районних та міських комісій з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області. Більше 11 млн грн. погасили за період 2015 року. Про це повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль під час тимчасової комісії обласної державної адміністрації.
Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській ОДА.

Разом із тим нині на економічно активні підприємства Черкащини припадає 13,2 млн грн. боргу, на підприємства-банкрути – 14,5 млн грн, неактивні – майже 241 тис. грн.

– За відповідним дорученням економічно активні підприємства подавали на погодження обласній адміністрації розроблені та затверджені попередньо графіки погашення заборгованості, – зазначив Віталій Коваль. – Однак станом на 1 вересня цього року графіки не виконано по всіх містах та районах області. А за рішенням Комісії при КМУ до 1 січня 2016-го заборгованість має бути погашена на 50%. Тож роботу в цьому напрямку слід активізувати.

Як повідомив заступник директора Департаменту соціального захисту обласної адміністрації Олег Шимчук, серед державних підприємств затверджені графіки виконано на ДП «Златодар», котре переведено з банкрутів в економічно активні підприємства із серпня цього року. Разом із тим відхиляються від виконання графіків «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкої промисловості», «Черкаський консервний комбінат». Серед комунальних підприємств повністю погашено борг на «Черкасижитлосервіс», також «Аеропорт Черкаси» виконує завдання за графіком. Водночас затримують роботу «ЧЕЛУАШ», «Черкасиелектротранс», Ватутінський КВП «Водоканал».

Під час засідання члени комісії заслухали керівників підприємств, які не дотримуються графіку погашення заборгованості, та надали відповідні пропозиції для якнайшвидшого вирішення проблем. Серед таких підприємств: ДП НАК Надра України «Центрукргеологія», КП «Черкасиелектротранс», Ватутінський КВП «Водоканал», ТОВ «Гадячсир», КП «Облпаливо» та ЗАТ «Черкаський агротепличний комбінат» та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x