Велика мрія маленького Паваротті

Велика мрія маленького Паваротті

До Дитячої музичної школи №1 ім. М. Лисенка Вадим Кащук прийшов у 10 років. Подруга родини помітила неабиякий талант хлопчика, тож підказала влаштувати його на уроки співу. Викладачі його охоче прийняли і допомогли юному співаку увиразнити красу свого високого голосу і яскравіше розкрити здібності на сцені. Зараз 13-річний Вадим успішно опановує класичний вокал та гру на фортепіано. Талант хлопчика підтвердила вже не одна перемога на мистецьких конкурсах.

Цієї весни Вадим разом з іншими учнями ДМШ №1 ім. М. Лисенка брав участь у престижному конкурсі «Поліська рапсодія», що відбувся у місті Шостка. Цей захід вважають одним із найпотужніших конкурсів юних вокалістів України. У складі поважного журі – народні артисти, провідні викладачі консерваторій. Вадим Кащук у категорії «академічний вокал» отримав 2 місце, його виступ зал сприйняв із вигуками «Браво!». Дехто із членів журі навіть потис Вадиму руку, похваливши за гідний виступ. Тим не менш, Гран-прі уже вдруге на рахунку музичної школи імені Лисенка – нагороду виборола черкащанка Богдана Бевзюк. Викладачка Вадима і Богдани Лідія Олексіївна Мусеровська отримала грамоту кращого викладача.

А в минулому році Вадим став призером VІІІ Всеукраїнської музичної олімпіади «Голос країни», отримавши третє місце в категорії «Академічний вокал». Унікальність музичної олімпіади полягає в тому, що тут змагаються не лише учні, а й викладачі та навчальні заклади в загальнокомандному заліку. Вчителька Вадима, Лідія Мусеровська, завдяки своїм учням посіла 6 місце в загальному заліку викладачів вокалу. Остання перемога Вадима Кащука – перше місце в цьогорічному міському конкурсі серед учнів шкіл естетичного виховання «Таланти твої, Черкаси!»

Та найбільше хлопчик запам’ятав поїздку на телешоу «Україна має талант». Там він виступив із композицією Джамали «1944».
– Спочатку поїхали з мамою на прослуховування, там ми виступили і повернулися додому. Потім нам потелефонували і сказали, що я можу виступити перед суддями шоу. На щастя, чи на жаль, мені сказали три «ні», хоча глядачам у студії сподобався мій виступ, вони мене активно підтримували. Мені сказали, що я діамант, але необроблений. Тож порадили ще попрацювати і запросили приїхати у наступному році, – розповідає Вадим Кащук.
Його вчителька вокалу Лідія Мусеровська погоджується, що до конкурсу Вадиму слід було підготуватися краще. На жаль, підготувати виступ із викладачкою не вистачило часу. За словами пані Лідії, дехто починає готуватися до конкурсу аж за рік до кастингу.

– Я вважаю, що йому краще співати класику. У кожного є свій дар. Хтось здібний до естрадного вокалу, хтось до народного. Краса Вадимового голосу найкраще проявляється у класичному вокалі або в народних піснях. Проте, як будь-яка інша дитина, він хоче співати естрадні композиції, – говорить Лідія Олексіївна.
Вадима підтримують і цінують викладачі, рідні та друзі. У класі працює з віддачею, добре реагує на зауваження. Хлопчик дружить з іншими учнями, підтримує їх на репетиціях та перед виступами. Вдома він допомагає по господарству: прибирає кімнати, на городі поливає і поле. Як і багатьом дітям, йому притаманна деяка непосидючість, він дозволяє собі побайдикувати із друзями. Але хлопчик не зраджує свою мрію стати професійним співаком. У майбутньому Вадим уявляє себе оперним вокалістом. У цьому прагненні його підтримують і викладачі, які бачать у ньому перспективи, і рідні, які мотивують старанніше навчатися.

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x