Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»

Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»

Черкаська міська виборча комісія скасувала реєстрацію всього списку «Партії вільних демократів». Про це йдеться в постанові комісії № 100, від 10 жовтня 00.10 хвилин. Про це «Нова Доба» дізналася від ГМ «Опора».

Так, комісія постановила внести зміни до Постанови № 26 від 27 вересня 2015 року шляхом виключення пункту один та пункту два з її результативної частини. Там йдеться про реєстрацію 31-го кандидата в депутати від «ПВД».

Зокрема в постанові йдеться про таке: «Враховуючи, що постанова Черкаської міської виборчої комісії Черкаської області № 25 від 27.09.2015. «Про відмову в реєстрації кандидатів в депутати в багатомандатному окрузі з виборів депутатів Черкаської міської ради від 23.09.2015 р., включених до виборчого списку Черкаської міської організації «Партії вільних демократів» скасована, а суб\’єктом подання після набрання законної сили рішення суду не було виправлено упущення та неточностей в документах, прийняття Черкаською міською виборчою комісією будь-якого рішення щодо реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Черкаської міської ради стало неможливим, через відсутність правових підстав.

Такі обставини призвели до невизначеного Законом України «Про місцеві вибори» статусу осіб включених до виборчого списку Черкаської міської організації «Партії вільних демократів», та втрачання підстав ухвалення пунктів першого та другого постанови Черкаської міської виборчої комісії Черкаської області № 26 від 27.09.2015. «Про реєстрацію виборчого списку Черкаської міської організації «Партії вільних демократів».

Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»Черкаська ТВК зняла з виборів «Партію вільних демократів»

Нагадаємо, що в ніч з п\’ятниці на суботу (9 жовтня), черкаська міська виборча комісія так і не прийняла рішення щодо реєстрації 12-ти із 43-х кандидатів до Черкаської міськради від Черкаської міської організації «Партії Вільних Демократів» та закрила засідання.

Після цього громадські спостерігачі, зокрема спостерігач ОПОРИ, які були присутні на засіданні та деякі члени комісії розійшлися. За словами члена комісії Тамари Новілової, вона виїхала з будівлі міськради лише близько першої ночі і жодних рішень комісія у цей час не приймала.

Вже відомо, що опісля 10 членів комісії зібралися (загалом їх 17 осіб), проголосували за відкриття нового засідання та прийняли постанову № 100.

Нині представники «ПВД» подали відповідну заяву про порушення в правоохоронні органи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x