У Черкасах діє послуга онлайн запису до лікаря

У Черкасах діє послуга онлайн запису до лікаря

Відтепер записатися на прийом до лікаря пацієнти черкаських міських медзакладів можуть не виходячи з дому. Використання електронного кабінета пацієнта є безкоштовна послуга для всіх містян. Доступна ця можливість через ВЕБ-ресурс www.mymedcabinet.com.ua. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Поки що система діє у тестовому режимі, її продовжують удосконалювати.

За вказаною електронною адресою можна із переліку закладів мережі центрів первинної медико-санітарної допомоги обрати будь-якого лікаря. Ознайомитися із графіком його роботи і записатися на прийом у визначений час. Але для початку тим, хто ще не створив власний електронний кабінет, потрібно зареєструватися в системі. Під час реєстрації людині присвоюється номер ЕМК (елетронної медичної картки), за допомогою якого пошук пацієнта у базі даних закладу займе секунди. До такого ідентифікатора якого входить також унікальний QR-код.

Необхідні дані для реєстрації: номер телефону, ідентифікаційний код та номер електронної карти. Після цього можливий буде вибір лікаря, день та час прийому. Вибір здійснюється по вільних від запису датах та годинах.

У Черкасах діє послуга онлайн запису до лікаря
За словами директора Департаменту охорони здоров’я ЧМР Олега Стадника, перехід роботи медзакладів на цифрові технології відбувався поступово:
– Спочатку ми впровадили електронну реєстрацію пацієнтів і вже 150 тисяч жителів міста занесені в базу електронного реєстру пацієнтів. Потім ми впровадили електронну карту пацієнта, для цього нам довелося придбати і обладнання, налагодили співпрацю з інтернет-провайдером. Ми поєднали лікувальні заклади міста в одну мережу, – пояснив Олег Михайлович.

Розробники системи розповідають, що у її створенні вони керувалися принципами доцільності, економії та передових технологій. Система адаптована до мобільних телефонів.

– Хочу наголосити: це соціально відповідальний сервіс. Якщо ви записалися на прийом і не прийшли, ви не дали змогу іншому потрапити на прийом. Якщо пацієнт кілька разів записується і не відвідує заклад, система вносить його у чорний список, – зазначив Вадим Терентюк, керівник проекту з боку виконавця.

Саме тому черкащан просять звернути увагу не лише на можливість запису, але і на функцію скасування прийому у лікаря. Якщо ваші плани змінилися, скасуйте свій запис, щоб не згаяти робочий час медика.

На досягнутому розробники не зупиняються, у планах – розроблення особистого кабінету пацієнта і створення мобільного застосунку для сматфонів.

Довідково: Програма здійснюється у рамках проекту «Громадський бюджет», що коштувало міськраді 600 тисяч гривень. Гроші пішли на розробку програмного забезпечення, закупівлю СМС-сервісу, технічне переоснащення реєстратур поліклінік, навчання персоналу, впровадження технологій із захисту інформації, закупівлю витратних матеріалів та на роз’яснювальну кампанію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x