На Черкащині пожежі забрали життя 9 людей (ВІДЕО)

На Черкащині пожежі забрали життя 9 людей (ВІДЕО)

В Черкаській області різко збільшилась кількість пожеж, а також загиблих на них. Загалом з початку року на Черкащині зареєстровано 22 пожежі, жертвами яких стали 9 осіб. Минулого року за аналогічний період загинуло лише троє. Впродовж останніх вихідних вогонь забрав життя ще 5 громадян. Про це «Новій Добі» повідомили в ДСНС України в Черкаській області.

Переважно причиною пожеж стає грубе порушення правил пожежної безпеки. Востаннє трагічний випадок стався 12 січня у Канівському районі. О 8 ранку до канівських вогнеборців надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку. Вже за 10 хвилин на місці пожежі працювали рятувальники.

Рятувальники кажуть, що за статистикою найчастіше пожежі виникають у житлових будинках, де проживають неблагонадійні, малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Причинами пожеж найчастіше стають необережне поводження з вогнем, куріння в ліжку, експлуатація несправних приладів опалення.

Ось і у Канівській трагедії безпечність та шкідливі звички господаря, стали для нього фатальними. Чоловік зловживав алкоголем і не стежив за порядком у будинку. Усе приміщення було захаращене сміттям та старими домашніми речами. Частина з них розміщувалась впритул до печі. Вночі легкозаймисті матеріали почали тліти, пожежа швидко поширилась на горище. Коли почав палати дах, пожежу помітили сусіди, які і повідомили про загорання за телефоном «101». Попри зусилля пожежних врятувати господаря, який отруївся димом, не вдалося.

В Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області не втомлюються закликати громадян бути обережними під час паління, а також у поводженні з відкритим вогнем, також не використовувати несправні електроприлади та печі і не перевантажувати електромережу.

Дотримання елементарних правил пожежної безпеки у побуті може врятувати життя. Слід пам’ятати, що сажу треба трусити не рідше одного разу на квартал. Обов’язково на підлозі біля печі повинен бути металевий лист, розміром 70х50 см. Не варто залишати без нагляду розпалені печі або доручати догляд за ними малолітнім дітям. Заборонено сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x