У Золотоноші відкрили відремонтований будинок культури

У Золотоноші відкрили відремонтований будинок культури

У п’ятницю золотонісцям нарешті презентували реконструйований будинок культури. На виступ команд КВК із Золотоноші, Чорнобаю та Черкас завітала численна кількість глядачів. Місць на всіх не вистачило. «Нова Доба» про це дізналася з сайту «Золотоноша».

Гостям оновленого закладу культури цього дня запропонували найкращі номери гумористичних колективів міста. Своїми показовими виступами ділилися колективи «Веселі чинуші» (міськвиконком), «Активія» (збірна золотоніських освітян), «Статус» (Будинок дитячої та юнацької творчості) та «Extreme» (студенти технікуму ветеринарної медицини). Крім того, до вітання долучились і молодіжні команди із обласної ліги КВК.

Розпочали захід із неофіціозного кумедного відео, котре розповідало про передісторію масштабного ремонту, а також його перипетії. Трохи більше пояснив згодом і міський голова зі сцени. За його словами, легких шляхів у Золотоноші не шукають, тому й намагались зробити все якнайкраще, аби місто нарешті отримало достойний храм культури.
– Сьогодні у залі я бачу і мою колегу з Чорнобаю. Коли я кілька років тому приїздив туди, то по-доброму заздрив їхньому Будинку культури. Алло Олексіївно, мені сьогодні не соромно перед Вами, – звернувся жартома Віталій Войцехівський до Чорнобаївсього селищного голови Алли Мірошниченко.
Соромитись справді нема чого, адже роботи за майже рік виконані справді немалі. Зал оновлений капітально: перебудована сцена, новий зовнішній вигляд підлоги та стін, сучасні стільці. Суттєвого, але приємного головного болю віднині додалося і звукорежисеру МБК, адже віднині база закладу “нафарширована” такою кількістю нової акустичної та світлової техніки, що опановувати її доведеться ще довго.

У Золотоноші відкрили відремонтований будинок культури

Окрім цього, присутні новації, які очам пересічного відвідувача зовсім і не видно. В першу чергу – це так звані “гримерки”. У приміщеннях для підготовки артистів капітальний ремонт здійснили також. Золотонісці та гості міста відтепер не будуть скромно перевдягатися у коридорах.
Ну а для довшого збереження усіх ремонтних матеріалів та апаратури подбали і про якісне опалення будівлі у зимовий період. Рішення раніше б назвали нестандартним, а нині воно цілком відповідає тенденціям енергозбереження – потужний твердопаливний котел.
Команди КВК тим часом розпочали розважальну програму. На розсуд золотонісців презентували свої найкращі етюди, відомі аудиторії раніше, а також деякі нові сцени, навіяні сучасністю. Як не крути, а справжнім барометром суспільних настроїв завжди виступали діячі культури. Із виступів місцевих команд зрозуміло відразу – на носі вибори. Про проблеми, що виникають в ході кампанії, про перспективи райцентру надалі, про не зовсім чесні методи агітації у гумористичній формі артисти і розповіли, як виявилось, солідарним у цьому питанні глядачам.

У перервах, демонструючи максимум нових технічних можливостей закладу, до програми долучалась і творча група працівників МБК. А закінчив концерт вже відомий містянам гість – столичний репер Crazy Mass. Вадим Варфоломієв (справжнє ім’я виконавця), окрім своєї програми із п’яти треків, підготував і несподіваний презент. Не секрет, що він раніше обіцяв написати пісню про Золотоношу, відвідавши Фестиваль патріотичної пісні у вересні. Та ніхто не очікував, що трек буде готовий так швидко, а презентований саме цього дня.
На цій мажорній ноті, зізнаннях у любові до міста від абсолютно сторонньої до нещодавніх пір людини, церемонію відкриття й скінчили. Працівники ж МБК поринули у щоденні виробничі турботи, аби зовсім скоро запросити містян до себе знову.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x