На Черкащині планують зібрати мільйон тонн озимих зернових

На Черкащині планують зібрати мільйон тонн озимих зернових

Сільгосппідприємства області готові до збирання озимих культур, ярих ранніх зернових та зернобобових. Їх цьогоріч висіяли на 300 тис. га. Про це днями під час координаційної наради повідомив начальник обласного управління агропромислового розвитку Ігор Колодка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧОДА.

Загалом в області очікують отримати валового зерна на рівні 3,8 млн. тонн. Зокрема озимих зернових культур – майже 1 млн. тонн.

– З року в рік Черкащина вирощує врожаї зернових та зернобобових культур та входить до переліку кращих в Україні за цим показником, – зауважив Ігор Колодка. – Втім важливо не лише виростити урожай, а й вчасно зібрати та зберегти його. Нашим аграріям вдалося провести заплановані весняні роботи вчасно і на рівні показників минулого року. Нині ж активно готуємося до жнивної кампанії. На полях області працюватиме близько 1,7 тис. зернозбиральних комбайнів.

З початку року парк господарств Черкащини поповнився на 182 одиниці техніки на 116 млн. грн. За словами Ігоря Леонідовича, готовність техніки до жнив – стовідсоткова. Водночас с/г підприємства закумулювали достатній запас паливно-мастильних матеріалів: 13,1 тис. тонн дизельного палива та 4,8 тис. тонн бензину.

– За попередніми підрахунками, сезонне навантаження на комбайн становитиме близько 195 га, – відзначив посадовець. – Якщо дозволять погодні умови, то маємо технічну можливість за 10-15 днів зібрати площі ранніх зернових та зернобобових культур. Для приймання урожаю 2017 року на Черкащині є 34 хлібоприймальні підприємства. Їхня загальна місткість – 1,8 млн тонн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x