У Черкасах триває конференція з питань врядування міського бюджету

У Черкасах триває конференція з питань врядування міського бюджету

У Черкасах протягом 13-14 жовтня у комплексі «Апельсин» триває конференція «Бюджети за завданнями – розвиток належного врядування і фінансової прозорості органів місцевого самоврядування в Україні». Про це «Новій Добі» повідомили у департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Проект «Бюджети за завданнями у Черкасах і Вінниці – розвиток належного врядування і фінансової прозорості органів місцевого самоврядування в Україні» впроваджується Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи. За 3,5 роки виконання проекту «Бюджети за завданнями» (проект діє з 2012 року) було проведено багато заходів: тренінги та круглі столи в Україні, навчальні візити до Польщі та стажування працівників Черкаської міської ради у м. Кракові.

В рамках Конференції, яка є підсумковою в рамках Проекту Фундації ПАУСІ «Бюджети за завданнями», планується обговорити такі основні питання:
• досвід впровадження та перспективи методології «Бюджети за завданнями» (програмно-цільовий метод) в Україні;
• місцеві бюджети як дієві інструменти впровадження стратегічного плану розвитку міст;
• практика проведення аналізу та врахування потреб громади при складанні та затверджені місцевих бюджетів;
• прозорість публічних фінансів, механізми залучення громадян, їх об’єднань до бюджетного процесу;
• оцінка результативності, ефективності використання коштів місцевих бюджетів.

На конференції «Бюджети за завданнями», фахівцями ПАУСІ спільно з представниками міської влади обговорюються питання, пов’язані з міськими програмами: «Програма відновлення, збереження, модернізації та розвитку мереж зовнішнього освітлення міста Черкаси», «Програма підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у м. Черкаси на 2015-2017 роки «Формування ефективного власника житла», «Програма розвитку паліативної допомоги в м. Черкаси», «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у місті Черкаси на 2016-2020 роки», «Програма розвитку позашкільної освіти».

У роботі конференції «Бюджети за завданнями – розвиток належного врядування і фінансової прозорості органів місцевого самоврядування в Україні» беруть участь :
представники Польщі – Ізабелла Стобніцька та Пьотр Вєжхославскі із Кракова;
Фундації «Топографія» – Пржемислав Горскі із м. Лодзь;
заступник директора Фундації ПАУСІ – Костянтин Плоский;
заступник завідувача кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом НАДУ, експерт Фундації ПАУСІ Наталія Гринчук;
директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова;
заступник директора – начальник бюджетного управління департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Роман Жовнір;
начальник планово-фінансового відділу департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Микола Гайдуков;
керівник Фонду громади м. Черкаси Микола Макуха;
виконавчий директор Фундації «Паритет» Сергій Гончар;
експерт Фундації ПАУСІ Денис Черніков та інші представники різних гілок влади м. Черкаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x