Пенсію переселенцям виплачують за місцем перебування їх на обліку

«Як виплачують пенсію біженцям?»
Олена, м.Черкаси

– Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 р. №637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції», призначення та продовження виплати пенсій таким особам здійснюють за місцем перебування їх на обліку. Це вони підтверджують довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. №509, – розповідає заступник начальника ПФУ у м. Черкасах Наталія Сергієнко.

Водночас органи Пенсійного фонду України забезпечують переведення пенсійної виплати за новим місцем фактичного проживання осіб, які переїхали з Луганської та Донецької областей в інші регіони України, у спрощеному порядку: за заявою громадян про запит пенсійної справи у разі пред’явлення паспорта й подання довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району АТО.

Отже, щоб вирішити питання виплати пенсії в Україні за межами тимчасово окупованої території та районів антитерористичної операції, пенсіонер має особисто звернутися в орган Пенсійного фонду за місцем фактичного перебування (проживання) на території України й подати заяву про запит пенсійної справи, зазначивши в ній фактичне місце перебування (проживання); згадану вище довідку про взяття на облік із відміткою про реєстрацію місця проживання, котру проставляє підрозділ Державної міграційної служби України; а також обирає спосіб виплати пенсії (пошта або банк).
Іншого в чинному законодавстві не передбачено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x