Волоський горіх – універсальні ліки

Волоський горіх – універсальні ліки

Проблем зі статевим безсиллям не виникає, якщо в раціоні чоловіка наявні волоські горіхи. А якщо їх охоче їдять жінки, у них не буде мастопатії. Отже, це продукт для молоді? Ні в якому разі! Горіх рятує і від старечого атеросклерозу, і від гіпертонії. Є лише вузьке коло недуг, з якими б не впорався волоський горіх. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Для мозку та судин
Із давніх пір існує думка, ніби зовнішня схожість ядер волоського горіха з головним мозком невипадкова: це підказка природи для лікарів, спосіб змусити їх звернути увагу на горіх. Мозкова активність під дією волоського горіха посилюється, тому що ядра містять до 82% чудової якісної олії. Ця олія живить мозок і одночасно чистить від відкладень судини. Поряд з цим масляний «душ» приймають усі великі кровоносні судини тіла.
При регулярному вживанні горіхів розсмоктуються холестеринові бляшки, що закупорюють кров\’яне русло, і приплив крові до головного мозку збільшується. Виходить, із кожним прийомом горіха ми вбиваємо двох зайців: чистимо судини та підсилюємо кровоток у головному мозку. Так відбувається профілактика не тільки атеросклерозу судин мозку, але й інфарктів та інсультів.
Дуже корисні горіхи при анемії. Рекомендується з\’їдати в день за 3-4 прийоми 100 г товчених волоських горіхів, змішаних із медом. Якщо при цьому в людини слабкий імунітет, додайте в цю суміш прокручене на м\’ясорубці алое, сік лимона, родзинки.

Для чоловічого і жіночого здоров\’я
Іншою особливістю горіха є здатність підтримувати статеву та репродуктивну систему в повному порядку. Особливо це стосується чоловіків. Якщо б вони знали, що 5 горіхів на день при довгостроковому прийомі (від 10 місяців до декількох років) позбавлять від імпотенції, то навряд чи стали б шукати інший засіб.
Будь-які горіхи стимулюють приплив грудного молока. Але слід пам’ятати, що при цьому жирність молока підвищується, і молоко стає більш в\’язким. Молоді мами, щоб «прикликати» молоко, іноді їдять забагато концентрованих продуктів, у тому числі горіхів. Молоко в таких випадках приходить, але немовляті важко смоктати дуже жирне, густе молоко. І відцідити його складно.

Другий хліб
Мічурін називав горіх другим хлібом. І не випадково. На воді та хлібі можна жити довгий час. На горіхах – і того більше. Хліб не замінить м\’яса і білкових продуктів, а горіх цілком здатний на це. Причому його білок за засвоюваністю стоїть на першому місці серед рослинних продуктів, йому навіть горох і боби з соєю поступаються.
Споживаючи лише горіхи, ви б не мали потреби у вітамінах: у ньому є жиророзчинні вітаміни А, Е, багатий мінеральний комплекс. А за вмістом вітаміну С волоський горіх перевершує всі ягоди, включаючи чорну смородину. Наприклад, у незрілих горіхах вітаміну С в 50 разів більше, ніж лимонах і апельсинах!
У горіхах багато фтору, фосфору та кальцію. Тому це гарний профілактичний засіб для підтримки зубів і кісткової системи в належному стані. Застосовують горіхи при лікуванні рахіту в дітей та остеопорозу в людей похилого віку.

Юглон – проти бактерій та грибків
Недостиглі горіхи та їхню зелену шкірку їсти огидно, гірко і пахнуть вони найчистішим йодом. Однак йоду в горіхах немає: ошуканцем у складі горіхів є юглон – речовина, що імітує запах йоду та його властивості. Лікарі, які не знають про юглон, призначають горіхові настоянки тим, у кого в організмі є дефіцит йоду, хворим з порушенням функції щитовидної залози. Допомагає! Але зовсім не через усунення дефіциту йоду, а від того, що в горіхах багато незамінних амінокислот, у тому числі тирозину.
Юглон – це «родзинка» горіха, цієї речовини в жодній іншій рослині немає. Він вбиває всі хвороботворні мікроби і грибки, не гірше йоду. На його основі можна зробити ліки вдома. Для цього приготуйте відвар із зелених оболонок або листя: 1 столову ложку сухої сировини залити 2 склянками киплячої води й настоювати дві години. Приймати при цукровому діабеті і як антипаразитарний засіб по 1 столовій ложці 2 – 3 рази на день перед їжею. Настоянкою можна з успіхом лікувати будь-які інфіковані поверхні, обробляти гнійні рани, полоскати горло при ангінах. Взагалі-то такий горіховий бальзам годиться на всі випадки життя: при травмах, як загальнозміцнюючий засіб по чайній ложечці в ранкову каву, «зализування» дрібних ран і порізів.

Горіхи корисні, але не для всіх. Є категорія хвороб, які виникають при високій чутливості до білка або до його надлишку в організмі. Тому в тих, хто страждає на алергію, можуть виникнути алергічні реакції на горіх. Екзема, псоріаз, нейродерміт теж можуть загостритися від горіхів.
Висока поживна цінність горіхів – застереження для тих, хто страждає від ожиріння. П\’ять горішків на день для них корисні й навіть необхідні, в тому числі для схуднення (горіхи чистять судини і тим самим нормалізують обмінні процеси в організмі), але більше цієї норми їсти їх не варто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій

Дякую за цінну інформацію !
Особливо про юглон!

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x