За добу рятувальники Черкащини тричі гасили пожежі на полях кукурудзи

За добу рятувальники Черкащини тричі гасили пожежі на полях кукурудзи

15 жовтня о 13:00 в селі Сегединці Городищенського району на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Через поривчастий вітер ще до прибуття рятувальників вогонь устиг поширитися на поруч розташоване поле кукурудзи та знищити на ньому 3,8 га посівів. Ліквідацією загорання займалися вогнеборці Городищенської пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди із села Вільшана. Спільними зусиллями пожежу впродовж години було ліквідовано. Також бійцям ДСНС вдалося запобігти поширенню вогню по площу усього кукурудзяного поля.

Згодом на пункт зв’язку Шполянської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загорання посівів кукурудзи у селі Васильків, Шполянського району. Вогонь було ліквідовано силами чергового караулу Шполянської пожежно-рятувальної частини, а також місцевої пожежної команди із села Лозуватка та добровольців із ПРАТ «Шпола Тех Агро».

У результаті пожежі вогнем знищено посіви кукурудзи на площі трохи більше за 4 га.

Цього ж дня, увечері шполянськими рятувальниками було ліквідовано загорання сухої трави в селі Георгіївка, яке ще до прибуття пожежних поширилося на поруч розташоване поле з кукурудзою. Ліквідацією вогню крім рятувальників зі Шполи займалися ще й добровольці зі СТОВ «Відродження». Спільними зусиллями о 17:35 пожежу вдалося локалізувати, а ще через 20 хвилин повністю ліквідувати.

У результаті пожежі вогнем знищено посіви кукурудзи на площі 4,5 га.

Як з`ясувалося під час попередньої перевірки, причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Наразі підраховуються збитки завдані вогнем. На місці подій працюють оперативно-слідчі групи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x