Документ про народження дитини видаватимуть прямо в пологових будинках

Документ про народження дитини видаватимуть прямо в пологових будинках

Відтепер породіллі матимуть змогу отримати документ про появу на світ свого дитяти безпосередньо в пологовому будинку. Такий пілотний проект, ініційований та запроваджений Міністерством юстиції, вже успішно діє в декількох обласних центрах України. А нині – і в м. Черкаси. Учора Міністр юстиції Павло Петренко особисто вручив свідоцтва п’ятьом черкащанкам, які днями народили малят у пологовому будинку № 1, що по вул. Чехова. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Віднині мамам і татам не доведеться бігати по відповідних структурах, щоб отримати свідоцтво про народження своєї дитини, – сказав Павло Петренко. – Вони одержуватимуть його прямо в пологовому будинку. Тут постійно працюватиме фронт-офіс Міністерства юстиції в Черкаській області, де прийматимуть документи для оформлення свідоцтва.

За словами Міністра, єдиною вимогою є швидке визначення з іменем маляти. «Наше завдання полягає в тому, щоб максимально спрощувати бюрократію, а вам бажаємо народжувати більше діток», – наголосив Павло Дмитрович, звернувшись до жінок.
– Таке нововведення є насправді дуже зручним, – ділиться думкою Ольга, яка вдруге стала мамою, народивши дівчинку Кароліну. – Якщо раніше ми чекали в черзі, щоб отримати документи на реєстрацію про народження сина, то наразі все набагато швидше. Я лише написала заяву, і ось вже через добу маю свідоцтво, – посміхаючись, мовила жінка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x