На Тальніщині рятували від вогню стадо корів. Серед версій пожежі – підпал

На Тальніщині рятували від вогню стадо корів. Серед версій пожежі – підпал

17 жовтня у селі Легедзино, на території ТОВ АФ «Легедзино» виникла пожежа двох корівників. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Інформація про загорання надійшла до диспетчера Державної пожежно-рятувальної частини №13 міста Тальне близько 22:00. Враховуючи масштаб загорання, для ліквідації вогню на місце події було одразу спрямовано 2 пожежних розрахунки чергового караулу, а також для формування додаткових пожежних розрахунків, за сигналом «ТРИВОГА» оголошено збір рятувальників вільних від чергування. На час прибуття перших пожежних розрахунків на ферму, площа пожежі становила вже майже 1500 квадратних метрів, а вогонь устиг охопити покрівлі корівників, де перебувала худоба.

Для боротьби із вогнем на місце події також прибули: пожежне відділення з Уманської Державної пожежно-рятувальної частини №14, добровільна пожежна команда Тальнівського КХП, місцеві пожежні команди з сіл Майданець та Доброводи Уманського району. На вимогу рятувальників, для успішної ліквідації пожежі, яка набрала великих розмірів, та забезпечення пожежної техніки водою, ТОВ АФ «Легедзино» виділило 4 трактори-водовози.

Спільними діями рятувальників та добровольців з двох районів пожежу о 00:50 вдалося локалізувати, а ще через півтори години повністю ліквідувати. Загалом у боротьбі з вогнем брали участь 31 рятувальник, 6 пожежних та 4 допоміжних одиниць техніки. Завдяки оперативності та злагодженим діям рятувальників та обслуговуючого персоналу ферми, із палаючих корівників вдалось провести евакуацію у безпечне місце 185 голів рогатої худоби та не дати поширитися вогню на інші поруч розташовані будівлі.

На місці пожежі працювала оперативна група Управління. За попередніми даними причиною пожежі став підпал. Обставини з’ясовуються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x