На реконструкцію драмтеатру необхідно ще 16 мільйонів

На реконструкцію драмтеатру необхідно ще 16 мільйонів

На першочергові роботи по реконструкції Черкаського драматичного театру потрібно буде ще понад 16 мільйонів гривень. Про це черкаським журналістам під час прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Роботи по демонтажу будуть завершені до 1 листопада і я хочу висловити сподівання, що до снігопадів дах буде перекрито. З цього питання голова ОДА Юрій Ткаченко сьогодні матиме зустріч з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, – зазначив Віталій Коваль.

Поки що ж ідуть проектні роботи, на які було виділено 576 тисяч гривень з обласного бюджету. Загалом же сума, яку обласний бюджет скерував на роботи по відновленню храму Мельпомени становить майже 1 мільйон гривень.
До кінця тижня має відбутися засідання міжвідомчої комісії, яка повинна затвердити статус пожежі в драматичному театрі як надзвичайної ситуації регіонального рівня.
Разом із відновлювальними роботами триває і розслідування причин пожежі у театрі. Поки-що основною версією слідства є підпал.

– Спочатку перевірялася версія щодо короткого замкнення, проте вона була відкинута. Нині основною версією є підпал і правоохоронці перевіряють усіх, хто може бути до цього причетний, – заявив начальник сектору зв\’язків з громадськістю УМВС у Черкаській області Дмитро Грищенко.
На запитання, чи можуть бути причетні до пожежі власники скандального будівництва позаду драматичного театру Дмитро Грищенко відповів, що міліціонери перевіряють і цю версію.
А працівники Черкаського драмтеатру, які тимчасово лишилися без сценічного майданчика, після гастролей у Рівному продовжать виступи на сцені Черкаської філармонії.

– 350 тисяч було виділено з обласного бюджету на потреби акторів. Частина цих коштів пішла на гастролі у Рівному, а на іншу буде закуплено звукове обладнання, – повідомив заступник начальника управління культури Черкаської ОДА Микола Суховий.
За словами директора Черкаської філармонії Юрія Федоряки, нині актори драмтеатру виступають у приміщенні цього закладу. По два спектаклі в місяць заплановано в стінах філармонії, окрім того, в грудні на сцені філармонії актори драмтеатру проведуть серію Новорічних ранків для дітей

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x