Жашківські рятувальники провели інформаційний рейд по селу

Жашківські рятувальники провели інформаційний рейд по селу

З настанням холодної погоди та початком осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду співробітники Управління ДСНС у Черкаській області із особливою увагою ставляться до попередження пожеж від приладів опалення та дотримання людьми правил пожежної безпеки у побуті. Особливо це стосується житлового сектору, де, за статистикою, трапляється дві третини від загальної кількості пожеж. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

У цьому році на території Жашківського району виникло 56 пожеж, з яких 40 сталося саме у житловому секторі. На жаль, чотири пожежі завершилися загибеллю людей.

Під час опалювального сезону більшість пожеж виникає внаслідок використання неякісних побутових приладів опалення, застарілого теплогенеруючого обладнання або несправних печей та неправильної експлуатації засобів обігріву.

Тож нещодавно співробітники Жашківського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області спільно з волонтерами провели рейд у селі Охматів. Метою цього профілактичного рейду було проінформувати ознайомити людей із правилами протипожежної безпеки у побуті. Охматів, відповідно до статистики, постійно перебуває серед лідерів за кількістю пожеж.

Відвідуючи приватні обійстя, рятувальники пояснювали місцевим жителям правила поводження з пічним опаленням а також електричними приладами опалення. Розповідали про протипожежні заходи у повсякденному житті та роздавали листівки з правилами безпечної поведінки.

Особливу увагу інспектори приділили людям похилого віку, які є найбільш вразливою категорією і потребують додаткової опіки. Літні мешканці села обіцяли взяти до відома усі застереження.

«Хочу звернутися з проханням: дотримуйтесь правил протипожежної безпеки, наглядайте за системами опалення і обігрівальними приладами та експлуатуйте їх безпечно для себе і для своєї домівки», – звернувся до мешканців начальник Жашківського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області Руслан Бішук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x