До місцевих бюджетів надійшло майже 400 млн грн податку на майно

До місцевих бюджетів надійшло майже 400 млн грн податку на майно

Як поінформувала заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області Тетяна Харьковська з початку року до місцевих бюджетів платники – юридичні та фізичні особи перерахували 18,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 7,8 млн грн транспортного податку і 371,3 млн грн земельного податку та орендної плати за землю. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Т.Харьковська розповіла, що згідно з нормами чинного законодавства юридичні особи самостійно обчислили суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного та транспортного податку за 2015 рік. Також вони подали до 20 лютого ц.р. річні податкові декларації з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (а по платі за землю за місяцями) та сплачують відповідний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом (крім земельного податку, який сплачується щомісяця). Водночас громадянам – платникам податку на нерухомість, земельного та транспортного податку до 1 липня ц.р. були надіслані (вручені) відповідні податкові повідомлення – рішення. Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня його вручення.

Так, повідомлення про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надіслані (вручені) 984 жителям Черкаської області. Повідомлення про сплату транспортного податку направлено (вручено) 334 черкащанам. Також до 1 липня ц.р. 333,6 тисячам фізичним особам видані відповідні повідомлення – рішення щодо плати за землю на загальну суму 29,6 млн грн.

Втім на сьогодні не сплатили вказаний у повідомленнях податок 65 власників нерухомого майна, 37 власників легкових автомобілів, що використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Залишається несплаченим земельний податок в сумі 3 млн грн.

«Вказаним платникам варто поквапитись із сплатою визначеної в отриманому повідомленні – рішенні суми платежу. До відповідальності за несплату податку не будуть притягатись лише ті платники, яким не було направлено повідомлення – рішення про сплату податку», – наголосила Тетяна Харьковська.

Заступник керівника фіскальної служби області нагадала, що з 1 січня 2015 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 №71-VІІІ розширено застосування податку на майно, який наразі складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю. За її словами частка податку на майно у місцевих бюджетах Черкаської області становить 20,1 відс. Загалом до місцевих бюджетів з початку року найшло 1980,7 млн грн платежів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x