Землевпорядна служба Черкащини пришвидшує роботу з відкриття Поземельних книг

Землевпорядна служба Черкащини пришвидшує роботу з відкриття Поземельних книг

Відкриття Поземельних книг, виправлення помилок у внесеній інформації, підписання меморандумів про співпрацю з органами місцевого самоврядування та реорганізація землевпорядної служби області – ці та інші питання розглянули на нараді в Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області, де зібралися районні керівники відомства. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

«Актуальність відкриття Поземельних книг пов’язана із запровадженням нової системи – доступу до реєстру власників земельних ділянок. Якщо в Національній кадастровій системі не буде відомостей про певну земельну ділянку, то втратиться весь сенс відкриття доступу до цього реєстру, – зазначив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Азер Мірзоєв. – До того ж, усе більше людей звертається через засоби електронного зв’язку для вирішення своїх питань у сфері земельних відносин. Коли ж Поземельна книга не відкрита, тобто відсутня інформація про наділ, який цікавить заявника, то ми не можемо йому відповісти, надати витяг із Державного земельного кадастру».

Головне управління проаналізувало роботу з відкриття Поземельних книг районними управліннями Держгеокадастру, враховуючи кількість державних земельних реєстраторів і навантаження на кожного з них. Дійшли висновку, що територіальні органи ГУ Держгеокадастру в Золотоніському, Канівському, Черкаському, Чорнобаївському й Жашківському районах потребують допомоги від ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» й Черкаської регіональної філії Центру ДЗК. Найкращий стан справ у Кам’янському, Смілянському районах і м. Ватутіному. Також фахівці Головного управління для кожного тероргану склали графіки, відповідно до яких буде виконано план із відкриття Поземельних книг на цей рік.
На сьогодні землевпорядною службою Черкащини відкрито понад 80 тис Поземельних книг. До кінця року за планом залишилося опрацювати ще 70 тисяч.

Довідка. Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр» Поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; відомості про обмеження у використанні земельної ділянки, відомості про межі частини земельної ділянки, на яку поширюється дія сервітуту, договору суборенди земельної ділянки; кадастровий план земельної ділянки; дату державної реєстрації земельної ділянки; інформацію про документацію із землеустрою, на підставі якої здійснена державна реєстрація земельної ділянки, а також внесені зміни до цих відомостей; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x