У Черкасах презентували книгу Олександри Хмельковської

У Черкасах презентували книгу Олександри Хмельковської

Сьогодні у прес-центрі видання «Нова Доба» відбулася презентація книжки Олександри Хмельковської «Хочется обнять весь мир». Її презентував чоловік Олександри – Лев Хмельковський, відомий письменник, блогер, журналіст і перекладач. На захід зібралося багато його друзів та друзів Олександри, колег-журналістів, а також відвідав презентацію видавець Олександр Третьяков, у видавництві якого книга і побачила світ, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

У Черкасах презентували книгу Олександри Хмельковської– Торік моя дружина Олександра померла. Розбираючи папери, я знайшов її щоденник. Читати його було незручно, але вони мене зачепили. Це – опис про її життя у школі №5 та навчання в університеті. Там я побачив світ того часу: які тоді були настрої, які фільми, як спілкувалися із друзями, хоча не завжди це спілкування було приємним. Багато там знайшов історій. Мене зворушило написане. Тож, після прочитання цього, я вирішив видати книгу, а Олександр Третьяков мені у цьому допоміг, – розповідає Лев Хмельковський.

У Черкасах презентували книгу Олександри ХмельковськоїІз дружиною Лев Хмельковський прожив 56 років. Каже, життя було нелегке, але цікаве. Якось у Грузії, згадує, їм разом навіть довелося випити цілу бочку вина. Водночас Лев Хмельковський поділився враженнями про своє життя у США, штат Нью-Джерсі, цікавих тварин, які щовечора відвідують двір письменника.

У Черкасах презентували книгу Олександри ХмельковськоїНагадаємо, торік улітку Лев Хмельковський презентував у Черкассах книжку свого сина – флотський щоденник Фелікса Хмельковського «Щоденник лейтенанта». Тоді журналіст спілкувався із читачами через скап-зв’язок, а нині – відвідав Україну особисто, аби представити українським читачам щирий щоденник своєї дружини.

– Ми не маємо наразі таких видань, як щоденники. Нині це блоги, дописи у соцмережах, їх уже не сформуєш у компактне маленьке видання. А от завдяки таким виданням, як сімейні щоденники Хмельковських, ми маємо шанс пережити ту чи іншу епоху й побажити життя очима і переживаннями інших людей. Тож маємо на майбутнє ще одну ідею щоденника. Я вдячний, що Лев Костянтинович дав змогу і мені долучитися до цього проекту, – підсумував видавець Олександр Третьяков.

– Сьогодні дуже важлива повсякденна історія. Як люди жили, що готували, ц що вдягалися, які були настрої. Мені дуже цікаво, що Лев Костянтинович дав нам можливість познайомитися саме із тим повсякденним життям, яке проживали його дружина та син, – коментує Анатолій Юзефович Чабан, професор, історик. – А ще хочу сказати за Льва Костянтиновича, що він уміє презентувати Україну, вписуватися у суспільство і своїм професіоналізмом просувати вперед важливі теми.

Анна Сакун,
фото Олесі Безпалової

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x