На Черкащині розпочався перший раунд імунізації дітей проти поліомієліту

На Черкащині розпочався перший раунд імунізації дітей проти поліомієліту

МОЗ України дало дозвіл на початок кампанії з вакцинації дітей проти поліомієліту. Тож в області протягом жовтня-грудня імунізуватимуть дітей. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Загалом в регіони направили 2,2 млн доз живої та 600 тис інактивованої протиполіомієлітної вакцини. З них черкаські лікувально-профілактичні заклади вже отримали 61,9 тис живої та 15,7 інактивованої вакцини для проведення додаткової імунізації проти поліомієліту. За планом Міністерства охорони здоров’я щодо проведення вакцинації, усі діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною. Потім, не менше, ніж через 2 тижні, розпочнуть щеплення живою, оральною вакциною в рамках додаткової турової імунізації.

Вакцинація в області, згідно з розробленим в Департаменті планом заходів, проходитиме в три раунди. У першому та другому раундах імунізуватимуть дітей віком від 2 місяців до 6 років. Третій раунд – розширений, на якому, відповідно до рекомендацій ВООЗ залучатимуть дітей віком від 2 місяців до 10 років. Останній раунд вакцинації проти поліомієліту має завершитися до 31 грудня.
− Імунізація дітей живою вакциною проти поліо проводитиметься в закладах охорони здоров’я та за потреби виїзними бригадами. Щеплення робитимуть лише після огляду дитини за інформованою згодою одного з батьків або іншого законного представника дитини, − зауважила заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Лакуста. – Також до закладів охорони здоров’я ми вже надіслали роз’яснення з питань додаткової імунізації населення проти поліомієліту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x