Тальнівські депутати проголосували за безкоштовне харчування дітей АТОвців

Тальнівські депутати проголосували за безкоштовне харчування дітей АТОвців

20 жовтня 2015 року відбулася чергова сесія Тальнівської районної ради, яку проводила голова районної ради Наталія Руснак. Під час розгляду питань порядку денного депутатами районної ради після активного і конструктивного обговорення, враховуючи висновки профільних постійних комісій, внесені пропозиції, затверджено звіт райдержадміністрації про виконання районного бюджету за 9 місяців 2015 року, внесено зміни до районного бюджету на 2015 рік. З метою підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів підприємствами, бюджетним установами та населенням району депутатами затверджено Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв у Тальнівському районі на 2015-2018 роки. Враховуючи, що паліативна допомога є важливою складовою системи охорони здоров’я та соціального захисту громадян України, депутатами затверджено районну Програму розвитку паліативної допомоги на 2015-2020 роки. Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівській РДА.

На сесії заслухано інформації про хід виконання районних програм «Репродуктивне здоров’я», «Молодь Тальнівщини», проведення часткової мобілізації на території району. Депутатами внесено зміни в програму «Турбота», що дасть змогу за рахунок районного бюджету забезпечити організацію харчування дітей у навчальних закладах району, а саме дітей учасників АТО, які перебувають безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції, дітей загиблих, поранених учасників АТО та дітей, батьки яких демобілізовані із зони АТО. Розглянуто ряд питань управління майном спільної власності територіальних громад сіл і міста району, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Депутатами прийнято рішення про відкриття відділення боксу на базі Тальнівської дитячої юнацької спортивної школи.

Враховуючи, що з 1 січня 2016 року закінчується термін дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, депутатами районної ради схвалено звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж землі. В ньому, зокрема, зазначено, що земля в Україні – основне національне багатство, що перебуває під особливою охороною держави і є об’єктом права власності українського народу. Сільськогосподарські землі – це не просто джерело інвестицій, а єдиний стратегічний ресурс нації, який не підлягає відтворенню, і від якого залежить продуктова безпека та геоекономічна роль України у світі. «Ми розуміємо, що в умовах зовнішньої агресії на південно-східних рубежах країни, а також відсутньої законодавчої бази неможливо розпочати таку важливу справу – продаж землі. Це стане просто хаосом в аграрному секторі економіки і призведе до більшого падіння виробництва продукції. Ми спочатку маємо захистити свою цілісність і незалежність, забезпечити стабільний мир і стабільний соціально-економічний розвиток України. Слід вдосконалити інститут оренди землі, завершити її інвентаризацію, зробити все, щоб запрацював Закон про земельний кадастр і забезпечити доступ до його публічної частини», – йдеться у зверненні.

Після розгляду всіх питань порядку денного виступили кілька депутатів та керівники постійних комісій районної ради. Потім голова районної ради Наталія Руснак подякувала депутатам за роботу та спільно з керівниками профільних постійних комісій вручила депутатам Подяки за сумлінне виконання депутатських обов’язків, особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та активну громадську діяльність і диски, на яких розміщено узагальнюючу інформацію про діяльність районної ради шостого скликання за 2010-2015 роки.

Під час підбиття підсумків роботи ради цього скликання виступаючі відзначали, що незважаючи на всі складнощі, які відбувались в державі, депутатський корпус районної ради гідно пройшов всі випробування, проявляючи при цьому виваженість, толерантність, мудрість при прийнятті рішень. Депутатам вдавалось згуртуватись незалежно від політичних поглядів при прийнятті рішень, направлених на користь Тальнівської громади, на соціальний захист громадян, надання допомоги мобілізованим в зону проведення АТО, їх родинам. Постійно в полі зору були питання поліпшення стану надання медичних , освітніх послуг, проведення культурно-масових заходів, розв’язання земельних конфліктів та інші. Депутатський корпус впродовж 2010-2015 років був діяльним, хоча багато чого не вдалося реалізувати.

Була налагоджена співпраця з міською та сільськими радами, райдержадміністрацією, керівниками підприємств, установ, громадських організацій. Присутні висловили вдячність всім жителям Тальнівщини за розуміння і підтримку.

Також побажали обрати гідних депутатів всіх рівнів. Щоб новообрані депутати не схиляли голову перед «партією», а відстоювали інтереси виборців, зосереджували свою діяльність на користь людей, громади та України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x