Вийшов із ладу РРО? Протягом двох робочих днів повідомте фіскальну службу

Державна податкова інспекція у м. Черкаси доводить до відома платників, що у разі виявлення ними несправностей реєстратора розрахункових операцій, а також пошкодження засобів контролю такий суб’єкт господарювання має повідомити про це центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, коли виявлено несправності чи пошкодження. Повідомлення треба надсилати в довільній формі письмово або засобами електронного зв’язку. Також протягом двох робочих днів необхідно повідомити контролюючий орган, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків (п. 16 ст.3 Закону України від 06.07.1995 р. №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).

Хоча нормами Закону №265 не передбачено відповідальності до суб`єкта господарювання у разі неповідомлення контролюючого органу про виявлення несправностей реєстраторів розрахункових операцій, а також пошкодження засобів контролю, проте за непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій застосовуються фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону №265. Ці санкції становлять:

– за вчинене вперше порушення – 1 грн;
– за кожне наступне вчинене порушення – 100% від вартості проданих з порушеннями, встановленими цим підпунктом, товарів (послуг).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x