Черкаських школярів запрошують шукати козацький скарб

Черкаських школярів запрошують шукати козацький скарб

Унікальний краєзнавчий проект для дітей розпочала Черкаська обласна бібліотека для дітей. Школярів Черкас запрошують шукати справжній скарб, ознайомлюючись із пам’ятками міста. Пригоди для учасників починаються 12 жовтня. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Черкаська обласна бібліотека для дітей проводить медіачелендж «Скарби козацького міста», що об’єднує цікаву історію про пригоди трьох друзів і захопливий квест містом. Протягом 6 тижнів в інтернет-виданнях «Нова Доба», «Прочерк», in.ck.ua, «Провсе», а також на сторінках бібліотеки в соцмережах будуть з’являтися оповідання. Цей художній текст – своєрідна інструкція, яка допоможе ознайомитися з минувшиною Черкас, зазирнути в її маловідомі, але варті уваги закутки. Кожна історія міститиме завдання для учасників медіачеленджу, виконуючи які, вони наближатимуться до скарбу та зароблятимуть бали.

Черкаських школярів запрошують шукати козацький скарб

Участь у проекті можуть брати учні 6 – 11 класів. Вони мають зареєструватися за посиланням goo.gl/nCCXiZ. В останньому джерелі також можна знайти деталізовані правила гри.

Ідею запропонував давній друг та меценат бібліотеки Богдан Мацапей, який і став спонсором проекту.
– Хочеться зацікавити дітей історією міста і створити для них відчуття казки, таємниці. Це дуже вражає і запам’ятовується. І тоді вже виникає зовсім інше ставлення до свого міста, своєї Батьківщини, – відзначив Богдан Мацапей.

– У нас є багато різноманітних квестів, ігор. Особливу увагу приділяємо краєзнавчій тематиці. Діти значно краще запам’ятовують і проживають інформацію, отриману в процесі гри. Тому ми з задоволенням відгукнулись на пропозиції. Богдана Петровича. На жаль, ми не маємо таких матеріальних ресурсів, але маємо творчий колектив і запал до своєї справи, – розповіла директор Черкаської обласної бібліотеки для дітей Лідія Ушакова.

Черкаських школярів запрошують шукати козацький скарб

Таємницю скарбу тримають під суворим секретом. Лідія Ушакова запевнила, що скарб дуже цінний і вартий шести тижнів пошуків і випробувань.

Проект реалізується у співпраці з Черкаським обласним краєзнавчим музеєм. Фахівці з історії краю та етнології, серед яких Сергій Ганницький, Вікторія Наумчук, консультували авторів медіачеленджу щодо фактологічної точності та достовірності інформації. Також у музеї будуть розміщені деякі локації челенджу.

Кваліфіковані консультації надавали також архітектор Федір Гонца та краєзнавець і науковець Андрій Темченко.

Ілюстрації до історій створюють вихованці Позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міськради художньої студії «Сузір’я» під керівництвом Ольги Курської.

Щоб зацікавити потенційних учасників, було знято відеоролик. Якісну відео зйомку та монтаж забезпечив Роман Завгородній.
Організаційну підтримку у реалізації проекту надав Департамент культури і взіємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Історії про пригоди юних шукачів скарбу створює письменниця та керівник літературно-творчого проекта «Пегасик», що діє в бібліотеці, Олена Железняк. Організаційну частину забезпечує завідувач редакційно-видавничого сектору бібліотеки Сусанна Хаустова.

Черкаських школярів запрошують шукати козацький скарб

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x