У ЧДТУ пошанували творчість Героя України Бориса Олійника

У ЧДТУ пошанували творчість Героя України Бориса Олійника

21 жовтня 2015 року в Черкаському державному технологічному університеті за організаційної підтримки Центру національно-патріотичної гідності та Студентського клубу вишу відбувся просвітницько-літературний захід, присвячений 80-й річниці з дня народження Героя України, поета і громадського діяча Бориса Ілліча Олійника «Був я вітром, був я лютим, був я нордом…». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

Відкрив захід виконувач обов\’язків ректора ЧДТУ Сергій Анатолійович Назаренко, наголосивши на актуальності заходу, адже Борис Олійник – це справжній символ своєї епохи, а свідченням його непересічного літературного таланту та високого патріотизму є постанова Верховної Ради України «Про відзначення 80-річчя з дня народження поета і громадського діяча Бориса Олійника», згідно якої його ювілей відзначається на державному рівні. Надзвичайний поетичний талант і висока громадянська позиція Бориса Олійника гідно оцінені як науковцями, так і громадськістю України – його кандидатуру на здобуття Нобелівської премії з літератури висунула Національна академія наук України за підписом Бориса Патона.

У ЧДТУ пошанували творчість Героя України Бориса Олійника
У ЧДТУ пошанували творчість Героя України Бориса Олійника

Ведучі заходу Інна Бабак та Іван Іскімжі здійснили своєрідний біографічно-поетичний екскурс сторінками життя Бориса Ілліча Олійника. Увазі студентів та викладачів ЧДТУ представлено відео про його життєвий і творчий шлях та громадсько-політичну діяльність.
Спогадами про особисту зустріч з Борисом Іллічем та враженнями від спілкування з цією неординарною, видатною постаттю сучасного поетичного мистецтва та українського політикуму поділилися з учасниками заходу проректор з гуманітарно-виховних питань, професор Валентин Миколайович Лазуренко та начальник відділу по зв\’язках з громадськістю Віктор Григорович Мисник.
Протягом заходу звучали вірші у виконанні Артема Євтушенка та пісні на слова Бориса Олійника у виконанні студентки лінгвістичного факультету Ксенії Цяпути.

Як підсумок, на завершення урочистостей, прозвучали слова Бориса Олійника, в яких він окреслив своє життєве і політичне кредо: «Маючи досить досвіду в політичних баталіях, я міг би вельми вправно поміняти свої світоглядні позиції на догоду кон’юнктурі і таким чином забезпечити себе від наскоків розмаїтих опонентів. Дякувати Богові, я не скористався жодною з цих можливостей: не переступив друзів і недругів, не ухилився від громадського обов’язку, не витер чоботи об знамена, під якими наші прадіди, діди та батьки захистили нас від коричневої чуми».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x