На Чорнобаївщині провели культурологічний міст між бібліотеками

На Чорнобаївщині провели культурологічний міст між бібліотеками

З метою вироблення єдиної стратегії діяльності бібліотечних закладів в умовах децентралізації на базі Чорнобаївської центральної районної бібліотеки обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка Черкаської обласної ради провела культурологічний міст з начальниками відділів та секторів культури, культури і туризму райдержадміністрацій та представниками бібліотечних закладів Чорнобаївського, Золотоніського та Драбівського районів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаїівської РДА.

Про взаємодію і партнерство в бібліотечній спільноті Чорнобаївщини інформувала гостей керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець. За її словами, питання, що потребують посилення бібліотечної роботи для інформаційного забезпечення громад повинні вирішуватись у партнерстві, при підтримці влади, депутатського корпусу, громади.

Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал ознайомила присутніх з роботою бібліотек в системі інноваційної діяльності галузі культури Чорнобаївщини.

43 – сільські бібліотеки-філіали та 2 районні – центральна районна бібліотека для дорослих та районна бібліотека для дітей забезпечують інформаційні потреби населення району.

У бібліотеках зберігається більше 317 тисяч примірників друкованих видань. Показник книгозабезпеченості становить 11,6 документа на одного користувача. Послугами бібліотек щорічно користується понад 26 тисяч осіб або 66% населення району.

В районі комп’ютеризовано 29 бібліотек, що становить 64% книгозбірень центральної бібліотечної системи, в яких налічується 73 комп\’ютери, які підключено до Інтернет-мережі.

На Чорнобаївщині провели культурологічний міст між бібліотеками

Про інноваційний формат традиційної бібліотеки поінформувала директор Чорнобаївської центральної районної бібліотеки Світлана Мосійчук.

Гості з Золотоніського та Драбівського районів ознайомили присутніх з інноваціями та осучасненням роботи бібліотек, доповнюючи розповіді відеопрезентаціями.

Дискусійним стало питання шляхів збереження та розвитку публічних бібліотек Черкащини в умовах децентралізації.

Далі учасники переїхали до бібліотечної філії села Мала Бурімка, де розглянули питання ролі сільської бібліотеки в житті громади; основних складових успіху сільської бібліотеки; ефективності, якості, партнерства в діяльності бібліотек в умовах децентралізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x