«Теплий тил» забезпечать солдатам небайдужі майстрині

«Теплий тил» забезпечать солдатам небайдужі майстрині

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї продовжується акція під красномовною назвою − «Зігрій солдата». Тут збираються небайдужі майстрині – аматорки та плетуть для наших воїнів найнеобхідніші у холодну пору року теплі речі − шкарпетки та шапочки під каски. Тих, хто не вміє в’язати, навчають швидкій техніці вив’язування шкарпеток на двох кругових спицях. Цікаво, що майстер-класи проводять провідні наукові спеціалісти музейної установи, яка постійно змінюється на краще та шукає нові, незвичні та цікаві способи роботи із відвідувачами.
– Хоч археологія і далека від такого рукоділля як в’язання спицями, однак ми завжди раді, якщо хоч чимось можемо допомогти нашим воїнам, – розповіла завідувач відділу археології Черкаського краєзнавчого музею Лариса Сиволап. – Коли ми в’яжемо з любов’ю та вірою на краще, то це не тільки фізично, а й морально потім зігріватиме бійців. Акцент робимо саме на шерстяних шкарпетках. Бійці самі кажуть, що найтепліше саме у шерстяних.

«Теплий тил» забезпечать солдатам небайдужі майстрині

До акції вже долучились відомі у Черкасах жінки, серед яких чимало народних майстринь, науковців, вчителів.
Організатори наголошують, що акція не закінчена. До такої благородної справи може долучитися кожен охочий. Хто ж досі не вміє в\’язати, тих залюбки научать. Спочатку насувалось, що акція «Зігрій солдата» діятиме в музеї до 27 жовтня, але тепер шкарпетки збираються в\’язати упродовж всього холодного сезону. Тож приносити нитки до музею можна і зараз… і вчитись зігрівати своїми виробами тих, хто захищає країну.

Тетяна Балякіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x