«Ефект метелика» презентував кіно про русалок (ВІДЕО)

«Ефект метелика» презентував кіно про русалок (ВІДЕО)

Черкаських рок-гурт «Ефект метелика» презентував новий кліп «Русалки». Вперше в Україні прем’єра відбулася у кіноформаті на екрані кінотеатру ТРЦ «Хрещатик-Сіті». Це відео стало третім у колекції музикантів. Після кінопрем’єри повідомили, що скоро кліп з’явиться на провідних музичних телеканалах: М1, ОТВ, Music Box Україна, а також на YouTube каналі колективу. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У відео хлопці приміряли образи «вільних каменярів» людських сердець і показали глядачам фантастичну історію про русалок.
– Композиція «Русалки» створена на основі народної пісні, яку ми обробили, додали текст і музично вона стала більш FOLK-рокова – розповідає вокаліст гурту «Ефект метелика» Сергій Бобров. – Останнім часом ми вирішили вживлювати більше FOLKу в свою музику. Ми відчуваємо бажання і необхідність піднімати авторитет нашої рідної культури серед прихильників. Хоча пісня була написана близько 15 років тому, вона і нині здається нам дуже актуальною. Саме тому ми і спробувале вдихнути в неї нове життя.

Це вже третій кліп черкаського гурту. Цікаво, що його бюджет склав усього 2 тисячі гривень.

– Можливість знімати за невеликі гроші дає сучасна фото- і відеотехніка, – каже Сергій Бобров. – Містичний ефект у кліпі створюють обшарпані стіни, світло, що постійно мерехтить, та яскраві червоні костюмі. Звичайно, у зйомках «Русалок» нам неабияк допомогли друзі – колектив студії «Квадрат». Оператором та режисером стала Ольга Степаньян. Для неї це новий досвід, але він виявився досить вдалим.

Найбільше проблем виявилося з монтажем. Його робив Костянтин Пироженко зі студії «GOPAK-films». Через те, що кліп знімали в закинутому бункері при монтажу робилася світло корекція. На жаль із нею виникли проблеми, тому частина відзнятого матеріалу, так і не увійшла до відеоряду.

Наразі Зараз «Ефект метелика» готує новий альбом, до якого увійдуть 11 пісень.

– Пісня «Русалки» нового альбому не увійде. Вона вийде окремим сінглом, де буде дует із «Буднітай», радіо-версія, оригінал, trance-mix, караоке-версія і відео, – каже вокаліст.

Довідково: Гурт «Ефект метелика» була створена в 2004 році , на основі груп: «Мурена» та «Замiсть пігулок» (2000 рік – 2 місце фестиваль «Перлини Сезону», 2002 рік – 3-е місце на тому ж фестивалі, у 2004 році музиканти отримали особливу відзнаку фестивалю «Червона рута» за найкращу пісню в жанрі рок-музика ). «Ефект Метелика» неодноразово ставав переможцем на всеукраїнських музичних конкурсах: DJUICE-Квартирник, DJUICE MUSIC DRIVE 2009 ДЕБЮТ. Гурт постійний учасник різноманітних музичних фестивалях, як Черкаських, так і всеукраїнських, наприклад «Тарас Бульба», «Тарасова гора», «Rock-Vizoк», Djuice Z-Games на Казантипі тощо.

У різний час в групі грали – Олександр Поляков ( «Джамала» та ін) , Єгор Гавріліченко ( «Гапочка», «Goache» ), Євген Якшин («Гапочка»). Нині у команді грають: Сергій Бобров (вокал); Костянтин Доброцкій (гітара); Макс Крівобородов (гітара); Андрій Ківушін (бас); Дмитро Дейбус (барабани).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x