Свідки у справі Одарича знову не з’явилися на суд

Свідки у справі Одарича знову не з’явилися на суд

В Шевченківському районному суді Києва сьогодні відбулося чергове засідання у судовій справі проти екс-мера Черкас Сергія Одарича. Нагадаємо, його звинувачують незаконному звільненні кількох працівників мерії і невиконанні рішень судів щодо їх поновлення. Про це «Нова Доба» дізналась на офіційному сайті вільних демократів.

На сьогоднішньому засіданні мали б заслухати шістьох свідків зі сторони обвинувачення. яких. Однак жоден з них до судової зали не з’явився. Як пояснила представник прокуратури Наталія Кругляк, свідки не прийшли, мотивуючи різними причинами – хтось виїхав, а дехто доглядає хворих батьків.

Однак представник прокуратури заявила клопотання про допит додаткового свідка, а саме: Володимира Абраменка, який шість років тому очолював відділу екології та раціонального природокористування.

Як виявилося Володимир Абраменко не був допитаний під час досудового слідства, оскільки він працював в Києві. За словами Наталії Кругляк, цей свідок міг розповісти про конкретні обставини звільнення окремих потерпілих.

Захисники Сергія Одарича обурюються. Чи не дивно, що людину, яка має багато доказів слідство й досі не змогло допитати, зважаючи на те, що розгляд справи триває вже за 5 місяців!? Тим паче, що коли вони скаржилися на неповноту і упередженість слідства, прокурор офіційно розписався в тому, що ВСІ необхідні свідки допитані і ВСІ слідчі дії проведенні.

Своє обурення з цього приводу висловив і сам обвинувачений. На своїй сторінці у Фейсбук він написав: «Пані Кругляк панічно намагається «зшити» справу, яка розвалюється на очах».

Сторона захисту заперечила, мотивуючи тим, що цей свідок жодного разу не допитувався під час досудового слідства і про нові обставини він не повідомить.

Нагадаємо, що у 2010 році пан Абраменко був четвертим номером у списку Партії екології та соціального захисту до Черкаської міської ради. Очолювали список Володимир Мамалига та Валерій Воротнік – опоненти Сергія Одарича. Суддя Лариса Радуцька, заслухавши позиції сторін, ухвалила рішення відмовити в допиті свідка Володимира Абраменка. А у зв’язку із тим, що свідки обвинувачення не зявилися на судовий процес, було вирішено перейти до допиту свідків захисту. Їх, нагадаємо, теж близько десяти.

Наступне засідання призначене на 28 січня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x