Сутички найімовірніші на дільницях Сміли і Канева – Алла Юрковська

Сутички найімовірніші на дільницях Сміли і Канева – Алла Юрковська

Перші «проколи» в роботі виборчкомів Черкащини та прогноз щодо перебігу дня виборів в області. Про це «Новій Добі» повідомила у рамках інформаційного марафону «День виборів – 2015» юрист Черкаської обласної організації Комітету виборців України Алла Юрковська.

Рівень професійної підготовки членів виборчих комісій на Черкащині низький, а недавні ротації їхнього складу тільки погіршують ситуацію. Так, найбільших оновлень зазнали черкаський міський виборчком та уманські районна та міська комісії.

З огляду на недостатню фахову підготовку виборчкомів,представник КВУ припускає, що значна кількість протоколів виборчих комісій будуть неналежно заповнені, а результати можуть порахувати неправильно.

– Члени комісії самі зізнаються, що вирахувати результати виборів за новою системою їм буде складно, – зазначила Алла Юрковська.

Юрист навела перші приклади помилок у роботі виборчкомів на Черкащині. Так, неправильно склали текст для бюлетенів у Кам\’янській районній виборчій комісії. Представників партії «Свободи» записали як представників соціалістичної партії, а у слові «Афганістан» допустили граматичну помилку.

Поки що КВУ не зафіксував грубих порушень законодавства на дільницях Черкащини. Однак очікують сутичок біля дільниць у Смілі та Каневі.

Відео тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x