У Черкасах офіційно оголосили переможців «Громадського бюджету»

У Черкасах офіційно оголосили переможців «Громадського бюджету»

11 ініціатив зі 109 офіційно назвали переможцями в конкурсі проектів громадського бюджету 2017 року. Їх підтримали понад 15 тисяч жителів Черкас. Загалом же до голосування долучилися 21 389 містян (а це – 7,5 %). Про це під час зустрічі з авторами ідей сьогодні розповіли заступник директора департаменту фінансової політики Роман Жовнір та Тетяна Харенко. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Перед оголошенням результатів двотижневого голосування, яке тривало з 1 до 14 листопада, всіх учасників привітав міський голова Анатолій Бондаренко. Він відзначив зростання активності як серед самих авторів проектів, так і людей, які за них голосували. Разом із тим повідомив: ті громадські ініціативи, які здобули підтримку великої кількості черкащан та вирізняються своєю креативністю, внесуть до Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2018 рік.

«Цього року конкурс громадських проектів ми проводимо втретє. Серед його особливостей – рекордна кількість учасників, проведення паперового голосування в шести різних місцях. Водночас ми бачимо, що інтернет-голосування користується значно більшим попитом серед учасників, – сказав Анатолій Васильович. – Не обійшлося й без зауважень із боку містян. Ми дослухаємося до них та намагатимемося в подальшому вдосконалити механізм громадського бюджету. Можливо, все ж виокремимо під час голосування проекти освітніх закладів, бюджетних установ та креативні проекти від жителів».

Координаційна рада з питань громадського бюджету, за словами її очільника, заступника директора департаменту фінансової політики Романа Жовніра, відкрита до нових пропозицій, які б дозволили підняти реалізацію громадського бюджету в Черкасах на новий, ще якісніший та демократичніший, рівень.

«Ми кожного року намагаємося реагувати на всі проблемні питання, які виникають у ході впровадження громадського бюджету, – каже Роман Сергійович. – Під час голосування ми проводили анкетування, де всі охочі могли висловити свої думки з приводу потрібних змін».

Як розповіла під час зустрічі Тетяна Харенко, цього року кількість людей, які взяли участь у голосуванні, зросла вдвічі проти минулого року й у чотири рази проти 2015-ого.

У процесі конкурсу, за її словами, 48 учасників заповнили анкети й висловили свої пропозиції. На їхню думку, громадський бюджет має підтримувати творчі, неординарні та естетичні проекти, просили збільшити суму до 20 мільйонів гривень, а ще – збільшити пункти для паперового голосування прибрати необхідність використання ідентифікаційного коду.

Переможців, як і раніше, обирали в двох категоріях: «великі» (від 300 тис. грн до 2 млн грн) та «малі» (до 300 тис. грн) проекти. Їхня загальна вартість – 10 млн грн.

Великі проекти-переможці 2017 року

1) № 30: Реконструкція прилеглої території Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів ЧМР №17 (1 900 тис. грн),
2) № 60: Капітальний ремонт території КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР (парку Першої міської лікарні) (2 000 тис. грн),
3) № 18: «Наукова хатка» – інтелектуальна платформа, що популяризує науку та впроваджує новітні технології (1 999,6 тис. грн),
4) № 99: Капітальний ремонт футбольного поля на території Черкаської гімназії №9 (2 000 тис. грн),
5) № 9: Спортивно-розвивальний комплекс на території ДНЗ №70 (981,4 тис грн).

Малі проекти-переможці 2017 року

1) № 39: Мобільна ренгенологічна система ІМАХ 102 для КЗ «Черкаська міська дитяча лікарня ЧМР» (245,6 тис. грн),
2) № 43: Відкриті міські дебатні турніри для учнів 7-11 класів на базі Дебатного клубу «Максимум» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 (133,2 тис. грн),
3) № 45: «Бібліотека під парасолькою» літня вулична акція для популяризації української книги та залучення громади до читання (30,6 тис. грн),
4) № 42: Бібліотека згуртовує громаду (128,3 тис. грн),
5) 26: «Банк одягу. Допомога тим, хто її потребує». Встановлення в/біля торгівельних центрах міста контейнерів для одягу, що був у використанні. Позбудьтеся одягу і взуття з користю (150 тис. грн),
6) 1: Спортивний майданчик для учнів Черкаської загальньоосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21 ім. Ю.Г. Іллєнка Черкаської міської ради Черкаської області (295 тис. грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x