Юрковська: «Під час виборів обов’язками нехтували і кандидати, і члени комісій»

Юрковська: «Під час виборів обов’язками нехтували і кандидати, і члени комісій»

Щойно в рамках інформаційного марафону «День виборів – 2015» у прес-центрі «Нової Доби» юрист Черкаської обласної організації Комітету виборців України Алла Юрковська повідомила, що нинішні вибори відзначилися тотальним нехтуванням обов’язків і порушенням процедурних моментів, які не могли не відобразитися на результаті.

– КВУ здійснював фінансовий моніторинг цієї кампанії щодо діяльності і комісій, і кандидатів, – говорить Алла Юрковська. – Треба сказати, що цей невеличкий зріз показує всю глибину невідповідального ставлення як суб’єктів виборчого права, так і ТВК до процедурних моментів. Законодавство наше було створене таким чином, що неточності в деклараціях не були підставою для зняття кандидата чи підставою не реєструвати кандидата, тому декларації, які ми мали можливість бачити, демонструють велику сирість: інформація або обмежена, або неповна, або неправдива.

Цей фінансовий моніторинг показав, що і кандидати і ТВК нехтують своїми обов’язками і в результаті ми отримуємо недотримання законодавства вцілому.

Такі накопичення процедурних порушень продемонстрували всю непідготовленість територіальних комісій і ми ще будемо бачити наслідки цього. Оскільки в результаті це спотворює весь виборчий процес.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x