Соціологи назвали найулюбленішу пісню українців

Соціологи назвали найулюбленішу пісню українців

Пісня Володимира Івасюка «Червона рута» у виконанні Софії Ротару майже втричі популярніша за будь-яку іншу в Україні. Про результати опитування «Нова Доба» дізналася в прес-службі соціологічної групи «Рейтинг».

Під час опитування респондентами було названо близько 800 пісень. Цікаво, що половина з них – російськомовні. У структурі улюблених пісень українців більшість (53%) російськомовні, 39% – україномовні, 8% – іноземні. Щоправда очолюють рейтинг найулюбленішої для українців пісні все ж україномовні пісні. Серед всіх названих пісень соціологи виділили ТОП-30 найпопулярніших пісень.

Згідно з результатами дослідження, найулюбленішою піснею українців є «Червона рута». Про неї соціологам сказали 14,3% опитаних українців. Також серед улюблених пісень: «Чорнобривці» (5%),
«Одна калина» (4,3%),
«Несе Галя воду» (4,1%),
«Ой, смереко» (3,9%),
«Миллион алых роз», «Хуторянка», «Рідна мати моя» та «Катюша» (по 3,6%),
«Айсберг», «День Победы» (по 3,3%),
«О Боже, какой мужчина» (3,2%),
«Черемшина» та «Ой, на горі два дубки» (по 3%).

Найбільш популярними виконавцями стали головні прими ще радянської естради Софія Ротару та Алла Пугачова. До чільної п’ятірки популярних виковців за версією соціологів увійшла також группа «Океан Ельзи» і російські виконавці Стас Михайлов та Григорій Лепс.

Серед улюблених пісень українців майже половина (48%) припадає на популярні пісні, 16% – на народні, 11% – рок, 10% – шансон. Менш поширені патріотичні пісні і романси (по 5%), бардівські пісні (2%), клубна і електронна та класична музика (1%).

Перелік всенародно улюблених пісень суттєво різниться залежно від регіону. Скажімо, у центральній Україні більше люблять «Рідна мати моя», на півночі – «Ой, у вишневому садку», а на сході – «Катюшу». У південних областях і Криму найбільш улюбленою піснею є «Айсберг» Алли Пугачової.

Довідково. Соціологічна група «Рейтинг» проводить проект «Народний ТОП», який складається з серії досліджень визначення кращих з кращих. Особливість методики полягає у тому, що респонденти не отримують жодних списків чи підказок і висловлюють думку виключно за допомогою відкритих питань, називаючи власні варіанти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x