У ліцеї на Чорнобаївщині рятувальники провели урок безпеки

У ліцеї на Чорнобаївщині рятувальники провели урок безпеки

26 жовтня співробітники Чорнобаївського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області завітали до селища Іркліїв, де в місцевому Професійному аграрному ліцеї провели урок безпеки життєдіяльності. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

На початку зустрічі фахівці ДСНС ознайомили учнів ліцею з історією пожежної охорони краю, етапами її розвитку та формування, навели статистичні дані про пожежі і надзвичайні події на території району.

Опираючись на досвід із свого щоденного бойового досвіду, рятувальники роз’яснили присутнім правила пожежної безпеки у побуті та на відпочинку, акцентувавши увагу на особливостях їх дотримання у період опалювального сезону.

Фахівці ДСНС ознайомили учнів з правилами безпеки під час користування електроприладами та пічним опаленням. Не оминули вогнеборці увагою і тему вибухонебезпечних предметів. Співробітники Служби порятунку розповіли учням про небезпеку, яку таять у собі вибухові пристрої та порядок дій у разі їх виявлення. Ліцеїсти із великим задоволенням слухали представників пожежно-рятувальної служби, цікавилися їхньою роботою, а деякі навіть розповіли про власний досвід потрапляння до надзвичайних ситуацій.

Вичерпно відповідаючи на запитання учнів, рятувальники зауважували, що надзвичайну подію легше попередити, ніж ліквідувати, а тому необхідно знати та чітко дотримуватись правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Аби сприймати інформацію було легко, чорнобаївські рятувальники представили учням спеціальні соціальні фільми, плакати і листівки, на яких продемонстровані основні правила пожежної та техногенної безпеки, а також належні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Потрібно зазначити, що подібні заходи у районі проводять постійно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x