Артисти Черкаського хору презентували Україну в Молдові

Артисти Черкаського хору презентували Україну в Молдові

З 12 по 16 жовтня 2015 року в Республіці Молдова відбувся культурно-мистецький захід «Українці Молдови, єднаймося!» до 25-річчя заснування Товариства української культури в Молдові. Великомасштабний культурологічний захід відбувся за сприяння Міністерства культури України та Товариства української культури в Молдові. У заходах узяли участь представники Департаменту міжетнічних відносин Молдови, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Молдова Іван Гнатишин, Генеральний Консул України в м. Бєльцях Святослав Драч, голова Української координаційної ради Михайло Ратушний та голова секретаріату Товариства зав’язків з українцями за межами України «Україна-Світ» Алла Кендзера, а також керівники українських громад Молдови на чолі з Президентом Товариства української культури в Молдові Олександром Майстренко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Артисти Черкаського хору презентували Україну в Молдові
Артисти Черкаського хору презентували Україну в Молдові

Під час проведення заходів були нагороджені грамотами та подяками керівники та активісти Товариства української культури в Молдові від МЗС України, Міністерства освіти України, Товариства «Україна-Світ», УВКР та Бюро міжетнічних відносин Молдови.
У культурно-мистецькому заході «Українці Молдови, єднаймося!» взяли участь артисти Черкаського академічного заслуженого українського народного хору обласної філармонії під керівництвом Леоніда Трофименка.
Українці та мешканці села Мусаїт, міст Кишинів та Белці мали можливість доторкнутися до народної пісні та музики. Концерти проходили у вщент заповнених залах і мали великий успіх.

Поряд з видатними митцями свої мистецькі досягнення продемонстрували і українські колективи Молдови: хоровий колектив «Червона троянда» та дитячий колектив «Веселі нотки» с. Мусаїт Таракліївського району, зразковий колектив української пісні «Родина» з Кишинева, народний хоровий колектив української пісні «Мрія» с.Григорівка Каушанського району та дитячий танцювальний ансамбль «Калинонька» гімназії ім. О.Кобилянської села Унгри Окницького району.

Захід мав на меті ознайомити українців Молдови та місцеве населення із пісенною спадщиною українського народу і, спілкуючись піснею, нести свою історичну спадщину в сьогоденному бурхливому світі.
Метою цього заходу було консолідувати українські сили в Молдові задля покращення іміджу України та підтримки зав’язків з українцями, які проживають за межами України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x