У Жашкові за місяць продали права оренди більше 30 га землі сільгосппризначення

У Жашкові за місяць продали права оренди більше 30 га землі сільгосппризначення

Протягом жовтня на земельних торгах у Жашкові Черкаської області землевпорядники продали права оренди чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа наділів становить 30,4441 гектара.
Завдяки аукціону вдалося збільшити сукупний розмір річної орендної плати на 35,4% – до 42 434 грн, адже без торгів до місцевих бюджетів від оренди цих ділянок загалом надходило б лише 31 346 грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Так, на території Новогребельської сільської ради Жашківського району земельну ділянку площею 12,2035 га передано в користування зі щорічною орендною платою 21 499 грн (стартова ціна – 19 195 грн). Інший масив площею 12,3 га на території цієї ж сільської ради передано в користування зі щорічною орендною платою 14 149 грн (стартова ціна – 12 922 грн).

Переможцем аукціону стало ТОВ «Кищенці» (с. Кищенці Маньківського району Черкаської області).
А також минулого тижня продано права оренди двох земельних ділянок, що розташовані на території Соколівської сільської ради Жашківського району. Право на користування угіддям площею 5,195 га вибороло місцеве приватне орендне підприємство «Соколівка», запропонувавши 6 тис грн річної плати (стартова ціна – 5,48 тис грн.). Це ж підприємство віднині господарюватиме й на іншій земельній ділянці площею 0,7456 га.
Кошти від орендної плати з урахуванням індексів інфляції щороку надходитимуть до бюджету сільських рад Нової Греблі та Соколівки відповідно до укладених договорів.

Наступний земельний аукціон із продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності землевпорядники Черкащини планують провести в листопаді.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ, кадастрових номерів і стартового розміру річної орендної плати розміщено на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x