Всеукраїнська акція єднання «Україна моя вишивана» дісталась Центральної України

Всеукраїнська акція єднання «Україна моя вишивана» дісталась Центральної України

Акція впевнено мандрує просторами і вже 12 грудня має дістатись до Черкас. Заходи, пов’язані з народним проектом, мають відбутись в приміщені Черкаського обласного краєзнавчого музею.
Акція «Україна моя вишивана», що стартувала 22 червня цього року на Тернопільщині, вже відбулася у західних та південних областях.
До неї долучилось кілька тисяч осіб різного віку і статі. Її суть полягає у вишиванні зображення карти України хрестиком усіма обласними центрами, що є символом єднання країни. Мапа розміром 3х1,5 метри мандрує країною, місцеві волонтери координуються із громадами та організовують акцію у своєму населеному пункті.

Вишивана карта України розміром 3 на 1,5 метра буде різнобарвна, бо кожна область вишивається всіма кольорами українського вінка. За задумом ініціаторів акції, карта має об’єднати українців із різних регіонів нашої держави в єдиній меті, в своєрідній молитві за мир та спокій України.
Зверху над картою, червоними і чорними нитками вишито назву акції – «Україна моя вишивана». Із обох боків полотна із вишитою картою будуть квіткові орнаменти, а все довкола буде зашите блакитними та жовтими нитками, що символізуватиме державний прапор України. Вишита карта України також символізує зв\’язок поколінь, єдність українців, їх непереможне бажання бачити Україну квітучою, єдиною, соборною державою.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x