У повітрі міста Черкаси зросли концентрації діоксиду азоту

У повітрі міста Черкаси зросли концентрації діоксиду азоту

У листопаді 2017 року концентрації діоксиду азоту зросли на всіх постах спостережень. Пости спостережень лабораторії Черкаського обласного центру з гідрометеорології розташовані в різних районах міста: у Південно–західному мікрорайоні, у центрі та Дніпровському мікрорайоні. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У Дніпровському мікрорайоні середньомісячні концентрації цієї хімічної сполуки перевищили середньодобову гранично-допустиму норму (ГДК) в 2,2 рази. У центрі міста – були на рівні ГДК, у Південно–західному мікрорайоні – не перевищували ГДК. Результати спостережень свідчать про зростання викидів діоксиду азоту в атмосферу. У місті джерелами викидів являються діючі підприємства, автотранспорт та ТЕЦ. Підвищений вміст діоксиду азоту в атмосфері збільшив кислотність опадів. Як повідомили з метеостанції, атмосферні опади, що випали у м. Черкаси 11 листопада були слабко – кислими. 1, 2 та 12 листопада кислотність опадів була на межі переходу нормальних опадів у слабо-кислі.

Діоксид азоту в концентраціях, що перевищує ГДК, негативно впливає на органи дихання людини (ускладнює дихання та подразнює слизові оболонки). Особливо це відчувають люди з хронічними захворюваннями легенів.
Прогулянки на свіжому повітрі покращують здоров’я людини, та варто пам’ятати, що прогулянки тротуарами вулиць, переповнених автотранспортом, не принесуть користі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x