У Черкаській районній лікарні села Мошни ввели в експлуатацію сучасний флюорограф

У Черкаській районній лікарні села Мошни ввели в експлуатацію сучасний флюорограф

Днями в поліклініці Черкаської районної лікарні села Мошни, яка обслуговує майже 18 тисяч дорослого населення, з них 3 тисячі дітей введено в експлуатацію сучасний цифровий флюорограф. Це обладнання дозволить більш якісно проводити обстеження населення та зменшить променеву нагрузку на пацієнтів. Найкращий спосіб профілактики захворювань органів грудної клітини – своєчасне виявлення хворих і встановлення точного діагнозу. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській районній раді.
Ефективна робота рентгенівського кабінету забезпечується за рахунок у базовій комплектації апаратів автоматизованих робочих місць лікаря-рентгенолога та рентгенолаборанта. Цифровий апарат для обстеження органів грудної клітини дозволить діагностувати захворювання дифференціально.

Використання в апаратах цифрових приймачів із високою роздільністю гарантує отримання якісного контрастного знімка.
Першим пацієнтом став сільський голова села Мошни Богдан Шкарбута, який пройшов флюорографічне обстеження та отримав роздрукований на комп’ютері знімок.

У свою чергу головний лікар Черкаської районної лікарні Любов Іващук подякувала керівникам району, сільським головам, спонсорам, за отримане сучасне медичне обладнання, яке стане запорукою в покращені обстеження мешканців Мошнівського куща. Також слова вдячності висловив сільський голова Богдан Шкарбута.
Нагадаємо, що депутатським корпусом на початку року було виділено кошти в сумі 1,7 млн грн для придбання сучасного рентгенівського апарату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x