Зоряні війни за гендерною ознакою

– Слухай, а навіщо це ти витягнув моє літнє плаття, – в очах моєї дружини стояв подив, крізь який поступово починало проглядати роздратування.
– Я??? – Запитання звернене до людини, яка без чіткої інструкції не завжди здатна знайти чисту сорочку в шафі, здалося мені м’яко кажучи трохи дивним.
– Ну, не Світланка ж шестирічна зняла в шафі з плечиків плаття, зіжмакала і кинула отут на купу лялькового одягу.
Перша підозра на те, що остання фраза, незважаючи на всю її абсурдність, схожа на правду закралася, коли плаття було видобуте з купи платтячок-штанців-комбінезончиків для ляльок-ведмедиків-зайчиків-тощо. Виявилося, що в ньому (як би це пояснити чоловікам?..) не всі деталі були на місці. Хтось акуратненько відпоров оту смужку тканини, яка пришивається довкола плаття з естетичною метою (дівчата зрозуміють, а хлопцям достатньо й такого пояснення). Довелося розпочинати допит. Мала спочатку довго відпиралася і пакала зі словами «Ну, чого у вас в усьому завжди винна я?». Я повірив. Дружина ні. Зрештою, виявилося, що жінка жінку розуміє краще. Досвід переміг. Менша зі словами: «Ой, ну бери вже, пришивай назад, воно все одно в тебе там трималося на трьох нитках», – дістала з духовки іграшкової кухні ту стрічку тканини і повернула старшій. В ході подальшого слідства було виявлено, що підозрювана вирішила тихенько пронести отриману незаконним шляхом річ крізь вранішній дресс-контроль і пов’язати собі в школі на форму як пасочок. Ну, а що залишається робити, якщо в першому класі всі дівчатка змушені ходити в однаковій формі, цитую, «як курчата в інкубаторі». Як люблять писати сучасні блогери: все. Завіса.

Колись десь почув назву книжки, в якій ішлося про те, що хлопчики походять родом з Марсу, а дівчатка з Венери. Давненько це було. Я тоді захоплювався астрономією, зоряними війнами, прибульцями, ну, словом всією отою чепухою, якою забивають свої мізки люди, котрим життя ще не показало свою найпопулярнішу частину. Так от, пам’ятається, дуже мене це тоді обурило. Мовляв, як же це так, адже будь-який науковець може легко довести, що самці і самки виду homo sapiens виникли на планеті Земля і еволюціонували шляхом багаторазових мутацій від безмізкої одноклітинної тварючки до тієї… безмізкої багатоклітинної тварючки, яку ми маємо зараз. Бачите, яким смішним я тоді був.

На щастя, життя внесло свої корективи. Особливо воно їх внесло 6 років тому, коли цей світ вперше почув гучне «Л-е-е-е» моєї донечки. На той час завдяки старанням дружини і старшого сина я вже був цілком сформованим щасливим татом. Та, як виявилося, не таким вже й щасливим, і аж ніяк не сформованим. Від першого ж дня свого народження міні-жінка пояснила, що весь досвід мого спілкування з маленькими хлопчиками до маленької дівчинки аж ніяк не пасує. Вибачте, за інтимні подробиці, але навіть підгузки, замінювати дівчаткам треба не так, як хлопчикам. Те ж саме було й з харчуванням, сном, іграми. Що далі, то цікавіше. З колосальним подивом я відкрив для себе, що отой капосний «Янь» аж ніяк не м’якший і не слабший, ніж «Ін». Якщо вже ця мала «янька» чогось хотіла, то вона його неодмінно отримувала. Без крику, сварки і агресії. Але отримувала. Причому ти й сам не помічав, коли і як це робив, але неодмінно був певний, що це твоя власна ідея та ініціатива.

Якщо ви уважно читали початок цього тексту, то вже зрозуміли, що з часом нічого не змінилося. І якщо чесно, я страшенно цьому радий. Бо ми таки з різних планет. І це добре. Перефразовуючи слова одного трішки дивного зеленого спеціаліста по різним планетам зі згаданої в заголовку кіноепопеї: «Воїна величним не війна робить, а досягати вміння результату спільного, незважаючи на відмінності всі між нами наявні».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x