Депутати проголосували за зміни до Порядку розгляду електронної петиції та Статуту територіальної громади Черкас

Депутати проголосували за зміни до Порядку розгляду електронної петиції та Статуту територіальної громади Черкас

Зазначений проект рішення був підготовлений за клопотанням секретаря міської ради та з метою запровадження механізму авторизації осіб, що підтримують електронні петиції, унеможливлення їх багаторазової підтримки однією особою з допомогою соціальних мереж, електронних скриньок тощо. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Тож у процесі розгляду міські обранці підтримали зміни до Порядку розгляду електронної петиції (затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції»), виклавши його в новій редакції, а саме:

\”Цей Порядок відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» визначає порядок розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міські раді, на підтримку якої зібрано не менш як 500 підписів громадян протягом не більше одного місяця з дня її оприлюднення\”.

А також – внести зміни до ст. 74 Статуту територіальної громади міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 16.07.2009 № 4-1347 «Про затвердження Статуту територіальної громади міста Черкаси» (зі змінами), виклавши її в новій редакції, а саме:

\”Особливою формою колективного звернення громадян є електронна петиція. Електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку протягом не більше як одного місяці з дня її оприлюднення не менше 500 підписів. Порядок розгляду електронної петиції визначається міською радою\”.

Також у рішенні доручено департаменту організаційного забезпечення направити лист-звернення на електронну адресу info@bankid.org.ua з метою використання технології BankID в процесі підтримки електронних петицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x