Грудень приніс творчі перемоги юним музикантам із Городища

Грудень приніс творчі перемоги юним музикантам із Городища

Насиченим та результативним видався грудень для талановитих вихованців Городищенської дитячої школи мистецтв ім. С. С. Гулака-Артемовського. За підтримки завідувача сектора культури Наталії Салій та директора школи мистецтв, заслуженого працівника культури України Валентини Голосій учні мали нагоду вразити своїми здібностями на всеукраїнському та навіть міжнародному рівнях.
1 грудня у Вінниці пройшов VІ Міжнародний конкурс юних виконавців «Подільський водограй». Від Городищенської ДШМ узяли участь два фортепіанні ансамблі: Микола Берко і Дмитро Шевченко (клас викладача Оксани Дуженко) та Іванна Петренко і Руслана Ґава (клас Оксани Гаркуші). Діти змагалися у своїх категоріях з учасниками з усіх регіонів України та Молдови, гідно виконали свою конкурсну програму, стали переможцями та були запрошені взяти участь у Гала-концерті. Церемонія нагородження проходила у Концертному залі, всі лауреати отримали дипломи, призи та подарунки.

Міжнародний конкурс-фестиваль мистецтв «Палаюча зірка», який відбувся 9 грудня в Києві, зібрав перлинки талантів з усієї України та близького зарубіжжя. Учасники конкурсу мали змогу продемонструвати свою майстерність у різних видах мистецтв. У номінації «Інструментальне мистецтво» городищани здобули 5 призових місць та отримали дипломи і нагороди. Особливою подякою від організаторів конкурсу нагороджено директора школи Валентину Голосій за вагомий внесок у розвиток дитячої творчості.
Новим відкриттям для журі конкурсу-фестивалю став шестиручний фортепіанний ансамбль у складі наймолодших учасників: Альвіни Ковтун, Софії Щур та Аліни Придаток (клас викладача Оксани Гаркуші).
Поєднання бандури та фортепіано у виконанні Софії Олексієнко (клас викладача Едуарда Кириленка) та концертмейстера Людмили Ковтун вразило своєю оригінальністю та новизною.

Грудень приніс творчі перемоги юним музикантам із Городища

Акустичне звучання гітари Софії Сторчової (клас викладача Валентини Кириленко) захопило динамічністю виконання.
Соло на бандурі Аліни Коваленко (клас викладача Едуарда Кириленка) зачарувало глядачів українським колоритом.
Ліричний твір для фортепіано у виконанні Олександри Коршак (клас викладача Людмили Ковтун) не залишив байдужими присутніх у залі.
16 грудня року у першій козацькій столиці відбувся традиційний Фестиваль Святого Миколая у Чигирині, головною подією якого став Всеукраїнський конкурс міні-мюзиклів, колядок і щедрівок. До участі у конкурсі були запрошені співочі колективи, театральні студії, об’єднання творчих особистостей та аматорські групи навчальних закладів – всіх кому цікаво власними силами створити казкову історію на вічні теми – любові, добра, віри. До Чигирина прибуло більше як 650 конкурсантів. Кожен колектив підготував чудовий номер і це було більше ніж просто колядки чи щедрівки – це був справжній святковий вертеп. Учні школи мистецтв – вокальний ансамбль «Барвиста веселочка» (керівник Оксана Дуженко) взяли участь у цьому масштабному дійстві та стали дипломантами конкурсу.
Метою таких конкурсів та фестивалів є виявлення та підтримка юних талановитих виконавців; пропаганда професійного академічного музичного мистецтва; розвиток культурних міжнародних зв’язків; обмін педагогічним та виконавським досвідом; підтримка творчості дітей та молоді як пріоритетного напрямку розвитку культури України.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x