Браконьєри виловили 43 товстолоби на 18 тисяч гривень

Браконьєри виловили 43 товстолоби на 18 тисяч гривень

На території черкаського орнітологічного заказника «Липівський», що розташований у Золотоніському районі, місцеві жителі незаконно виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь. Правопорушникам загрожує відповідальність у вигляді значного штрафу або навіть обмеження волі. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі міліції.

– З настанням холодів в «Липівському» заказнику велика кількість риби збивається у косяки та шукає місця для зимівлі, в так званих, «ямах». На території «Липівського» заказника, об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, розташовуэться одне із місць зимівлі риби. Заказник відіграє велике значення для збереження риби як місце її нересту. Цим користуються браконьєри, які виловлюють рибу та наносять значну шкоду природі. Знаючи це, працівники лінійного відділення річкового порту міста Черкаси постійно здійснюють оперативно-профілактичні заходи щодо протидії винищенню риби в річці Дніпро, – кажуть у міліції.

Так під час проведення рейду було затримано групу громадян, які за допомогою заборонених знарядь лову, здійснювали незаконний вилов риби. Під час перевірки правоохоронці вилучили у зловмисників 43 товстолоба загальною масою 450 кілограм. Сума збитків вчинених діями браконьєрів становить 18 тисяч гривень.

https://novadoba.com.ua/wp-content/uploads/2014/01/1389774262_tovstolob.jpg

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, яке передбачає штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x