Працевлаштувавшись на наукову посаду, людина отримує 85% від розміру пенсії

«У листопаді 2014 року мені призначено пенсію відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». У вересні 2015-го влаштувався на наукову посаду. Чи матиму я право на подальше отримання наукової пенсії?
Павло Петрович, Кам’янка»

«У статті 24 Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» (у редакції, чинній з 01.04.2015 р.) визначено, що пенсію, призначену особі відповідно до цієї статті закону, після 1 жовтня 2011 року (крім інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється чинність пункту
1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»), у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії в порядку та на умовах, передбачених у цьому законі, виплачують у розмірі 85% од розміру пенсії, обчисленого відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Тобто працевлаштувавшись на наукову посаду, Ви отримуватимете 85% від розміру пенсії, визначеного в Законі України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а після звільнення та подання в управління Пенсійного фонду України за місцем проживання витягу з наказу про звільнення або копії трудової книжки із записом про звільнення, виплату пенсії здійснюватимуть у розмірі, визначеному відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», – пояснює заступник начальника ПФУ у м. Черкасах Наталія Сергієнко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x