Сучасний та безпечний спосіб лікування шкіри

Сучасний та безпечний спосіб лікування шкіри

Псоріаз – не вирок, це пожиттєвий стан, прояв якого можна повністю контролювати. За допомогою такого сучасного методу лікування, як фототерапія, із псоріазом та іншими шкірними захворюваннями можна успішно боротися. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Фототерапія (дослівно «світлолікування») – медична процедура, під час якої за допомогою спеціального обладнання ультрафіолетове світло вузького лікувального спектру (УФБ-311нм) здійснює наступне:
• впливає на уражені ділянки шкіри;
• стимулює ряд обмінних процесів;
• уповільнює поділ клітин поверхневого шару шкіри;
• призводить до зменшення інтенсивності запальних процесів та свербіння.
Процедура безпечна для дітей, вагітних жінок та матерів, які годують груддю. Дія ультрафіолету розповсюджується тільки на шкіру, тому ризик виникнення онкопатології внутрішніх органів виключений.
Фототерапія є одним із традиційних сучасних методів лікування захворювань шкіри, який широко застосовують медики у США та Західній Європі. Фототерапія включена до стандартів лікування Міністерства охорони здоров`я України.
Метод фототерапії широко застосовується в Медичному діагностичному центрі «ЛУР» в місті Черкаси. У закладі працює кабінет консультативного прийому лікаря-дерматолога та кабінет фототерапії. Тож люди, які страждають від псоріазу, вітиліго, атопічного дерматиту та багатьох інших шкірних захворювань, мають змогу лікуватися у центрі «ЛУР» за допомогою сучасного методу під наглядом професійних дерматологів.

«ЛУР» – єдиний заклад на Черкащині, де здійснюють лікування за допомогою фототерапії.
Фототерапію в центрі проводять за допомогою фотокабіни Daavlin виробництва США, з комп`ютерним програмним забезпеченням, що є найбільш сучасним обладнанням для лікування патології шкіри. Цей пристрій обладнаний 48-ма лампами, що випромінюють УФБ (ультрафіолет Б) спеціального лікувального вузького спектру – 311 нанометрів. Перевагою обладнання є те, що фотокабіна призначена як для лікування всього тіла (при розповсюджених формах захворювання), так і для окремих ділянок (при локалізованих ураженнях).
Основними показаннями для фототерапії є псоріаз, вітиліго, атопічні дерматити, себорейні дерматити, екзема, парапсоріаз, червоний плоский лишай, вогнищева алопеція, лімфома шкіри та ряд інших шкірних патологій.

Лікування проводиться амбулаторно. Тривалість курсу фототерапії залежить від виду захворювання, задавненості процесу, об`єму його розповсюдженості. Наприклад, для псоріазу в середньому необхідно 20-25 сеансів двічі на рік. Як правило, сеанси призначають через день і тривають від 12 секунд (на початку курсу) до 5-7 хвилин (наприкінці курсу), що дозволяє отримувати повноцінне лікування пацієнтам, які ведуть активний спосіб життя. Зазвичай поліпшення стану шкіри помітне вже через 1-2 тижні після початку лікування.
Фототерапія протипоказана пацієнтам, які хворіють на пігментну ксеродерму, синдром Горліна, спадковий синдром диспластичних невусів, червоний вовчак, синдром Кокейна, дерматоміозит, синдром Блума та меланому.
Про те, як зазвичай проходить процедура, нам розповіла лікар-дерматолог вищої кваліфікаційної категорії Любов Петрівна Дяченко:
– Обов’язково перед проведенням процедури пацієнта оглядає лікар. Визначає, чи показана йому фототерапія. Якщо так – визначає фототип шкіри, призначає початкову мінімальну еритемну дозу для розрахунку курсу лікування. З кожним наступним сеансом (в залежності від реакції шкіри) доза поступово підвищується на 15 – 20%. Курс фототерапії може складати 10, 15, 20 або навіть 30 сеансів. Це залежить від захворювання, задавненості та об`єму розповсюдженості процесу. При вітиліго курс може складати до 35-ти сеансів. Помітний позитивний ефект виникає вже після 5-7-го сеансу.

Для захисту очей передбачено спеціальні окуляри. Процедура проходить без больових чи інших неприємних відчуттів. Пацієнт відчуває тільки тепло. Сеанс проводить кваліфікована медична сестра.
Для визначення оптимального методу лікування необхідно проконсультуватися у дерматолога Медичного центру «ЛУР», який на підставі скарг пацієнта і проявів захворювання зможе підібрати індивідуальну програму лікування. Для цього потрібно звернутися за телефоном: (0472) 56-95-72 або безпосередньо в кабінет фототерапії Медичного центру «ЛУР», за адресою: Черкаси, вулиця Дахнівська, 34, Перша міська поліклініка, перший поверх, дерматологічний кабінет. Зареєструватися на прийом можна також на сайті закладу: lur.ck.ua.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x