В області збільшилась кількість дошкільних навчальних закладів

В області збільшилась кількість дошкільних навчальних закладів

Протягом двох років на Черкащині після капітального ремонту відновили роботу дошкільні навчальні заклади на Смілянщині та Катеринопільщині, у Черкаському районі після реконструкції нещодавно прийняв перших своїх вихованців дитсадок «Яблунька». Крім того, за цей час в області відкрили 28 груп при функціонуючих закладах для дошкільнят. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

На Черкащині налічується більше 43 тисяч дошкільнят віком від 3 до 7 років, які є вихованцями дошкільних навчальних закладів. В усіх закладах області, а їх майже 700, введено єдину систему електронної реєстрації дітей. З розрахунку на 100 місць у сільській місцевості садочки відвідують 83 дошкільнят. У містах же цей показник значно вищий. Тут в дитсадках виховують 118 дітей з розрахунку на 100 місць.

Заступниця директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна переконана, що найкращі інвестиції – це інвестиції у своїх дітей, тож обласна влада спрямовує чимало уваги на забезпечення дошкільною освітою маленьких жителів області.
− Впродовж останніх років на Черкащині ми спостерігаємо позитивну тенденцію з розширення мережі дошкільних навчальних закладів області, − говорить Оксана Сімушіна. – Зауважу, що основа інфраструктури села − навчальні заклади, тому їх створення та відновлення – надійний фундамент для майбутнього. Зараз ми забезпечуємо дошкільною освітою 98 % дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x